Parhaan piparkakkutaikinan metsästys


Piparkakut kuuluvat jouluun. Sehän on nyt ihan selvä. Kaupan hyllyltä päädyn monesti ne ostamaan, koska valmiit tuotteet on niin helppo valinta. Paketti vaan auki ja ääntä kohti, nam.
Mutta parempaa kuin paistetut piparit on tietysti se taikina. Syksyn koittaessa ja iltojen pimetessä taikinan mausteinen tuoksu hivelee nenää. Niin, siis meillä aloitetaan joulukausi aina ruskeilla perinteisillä piparkakuilla. Ja niitä menee paljon!



Valmis piparkakkutaikina


Kaupan valmis piparkakkutaikina on kätevä ja sitä on meidän perheessä käytetty usein. Kauliutuu kivasti, on tasalaatuista ja valmiista piparkakuista paistuu ihan mukavan makuisia. Muistinko jo mainita tässäkin yhteydessä, että on helppo valinta? Aina ei tarvitse itse kaikkea väkertää, vaan pitää helpottaa ja mennä siitä mistä aita on matalin. Ongelmana on, että taikina ei kuitenkaan maistu niin hyvältä raakana kuin itse tehty.




Perinne piparkakkutaikina


Minulla on kaikenlaisia luotto- ja äidin perinnereseptejä, mutta piparitaikinalle ei. Joka vuosi tuskailen, että minkä ohjeen mukaan taikinan valmistaisi. Google sauhuaa ja keittokirjoja selaillaan kiivaasti. En tietenkään merkitse koskaan ylös mitä reseptiä olen jo kokeillut. Joskus taikinat ovat ihan ok luokkaa, joskus piparit leviävät paistettaessa muodottomiksi möhkäleiksi ja joistain taikinoista syntyy mauttomia pikkuleipiä.






Nyt tähän on tultava muutos! Aion perehtyä ihan tosissaan tähän pipari asiaan. Ohjeita ainakin näyttää riittävän.

Olisiko sinulla joku takuuvarma luotto piparkakkutaikina resepti?
















Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET