Glögitiiviste



Itse kuulun glögin suurkuluttajiin. Syksyn iltojen hämärtyessä tekee mieli käpertyä sohvan nurkkaan höyryävän kuuma glögimuki kädessä ja nautiskella mausteisesta juomasta sekä joulutunnelmasta.

Itse tehty glögi

Kun lämmittävän mausteisen juoman himo iskee eikä kaupan valikoimista vielä löydy helpotusta (tai et vaan jaksa lähteä ostamaan valmisglögiä kaupasta), tilanteen pelastaa itse keitelty glögitiiviste. Löysin Kotilieden sivuilta https://kotiliesi.fi/resepti/glogitiiviste/ reseptin, jota päätin kokeilla. 

Kaapissa oli Marlin karpalo-puolukka sekamehutiivistettä. Kokonaisia kardemumman siemeniä oli jäänyt viime joululta vain jokunen ja pomeranssin kuoren korvasin appelsiinin kuorella.

Sekoitin tiivistettä kuumaan veteen. Sekoitussuhde oman maun mukaan. Maku oli ihanan mausteinen. Mainio ohje, joka jää meillä käyttöön. Eri mehuilla glögitiivistettä voi varioida lähes loputtomiin. 

Glögitiiviste


5    dl               laimentamatonta mehua
2.5 dl               fariinisokeria (sokeroimattomaan mehuun 5 dl)
2                      kanelitankoa
1 rkl                 kokonaisia mausteneilikoita
2 suikaletta      appelsiinin kuorta 
1 rkl                 kardemumman siemeniä
1 pala              inkivääriä 

Kaada kaikki ainekset kattilaan.
Keitä 15 minuuttia.
Ota kattila pois levyltä
Jätä keitos maustumaan kattilaan kannen alle vielä tunniksi. 
Siivilöi mausteet pois ja pullota. 


Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET