Maman omppupiirakka

Äitien reseptit ovat niitä parhaita! Yksinkertaisista aineksista mutkattoman herkullista helposti. Minun lapsuudenkodissani tämä piirakka oli yksi suosikeista. Äiti leipoi tätä usein joko omena versiona tai raparperilla. Isolle porukalle tätä tehtiin kokonainen pellillinen, joka katosi parempiin suihin hetkessä.

Herkullinen omenapiirakka


Leivon omenapiirakkaa nykyään vähän pienemmän satsin. Tämä ohje sopii hyvin esimerkiksi noin 23 x 31 cm vuokaan. Mitat eivät ole niin tarkkoja. Kunhan ei laita tätä annosta kokonaiselle uunipellille. Silloin siitä tulee mielestäni liian ohut.

Tämän omenapiirakan kuuluu nimenomaan olla paksu! Tällä reseptilla omppupiirakasta tulee ihanan kuohkea, mehevä ja sopivan makea. 

Suosittelen myös käyttämään ihan voita. Olen kokeillut tehdä margariinista, mutta jotenkin muuttaa kyllä makua eikä ole mielestäni niin suunmukaista.

Omenasiivuihin saa jäädä paksuutta. Ei siis kannatta höylätä niistä liian ohuita. Asettele omppupiirakan päälle oman maun mukaan. Kuvausta varten jaksoin asetella siivut nätisti riviin, mutta yleensä heittelen siivut vähän miten sattuu piirakan päälle. Äidin tyyliin. Koska tarkoitus ei ole nysvätä kauan valmistamisen parissa.

Vuokaan voi laittaa leivinpaperin tai vain voidella rasvalla ja paistaa suoraan vuoassa. Paistoaika luonnollisesti oman uunin mukaan. 

Maman omppupiirakka


3           kananmunaa
3,5 dl    sokeria
1,5 dl    maitoa
100 g    voita
4,5 dl    vehnäjauhoja
2,5 tl     leivinjauhetta
3 - 4      keskikokoista omenaa
             kanelisokeria

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi.
Sulata voi maidon seassa mikrossa tai kattilassa.
Sekoita munavaahtoon.
Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon.
Sekoita taikinaan.

Viipaloi omenat siivuiksi. 

Kaada taikina joko suoraan voideltuun uunivuokaan tai leivinpaperin päälle.
Asettele omenasiivut piirakan päälle.
Ripottele lopuksi reilusti kanelisokeria omenoiden päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia.






Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET