Joulumaman joulukirjat

 Joulukirjat ovat ihania tunnelman luojia! Olen hankkinut niitä pikku hiljaa vasta viime vuosina kirjakauppojen alennusmyynneistä, käytettynä ja uutena netistä sekä lisäksi kirpputoreilta. 

Joulukirjapino pääsee tietysti myös esille lipaston päälle syksyn hiipiessä taloon. Siitä on kiva napata satunnainen kirja vaikka iltalukemistoksi sänkyyn. Joulukirjoista on kiva etsiä myös jouluideoita, Vähän samoin kuin joululehdistä. Vaikka netti on pullollaan erinomaisia vinkkejä jouluaskarteluihin ja leivontaan, niin kirjaan on jotenkin mukavampi tarttua. Olen vielä siinä mielessä siis old school jouluttaja.

Esittelen teille tässä lyhyesti minun joulukirjastoni. Joulukirjat ovat satunnaisessa järjestyksessä.

Perinne joulu - käsikirja kaikille / Merja Leppälahti


Ihan mahtava tietopaketti joulun perinteistä koottuna yksien kansien väliin! Tämmöinen intohimoinen jouluttajakin löysi täältä paljon minulle uusia mielenkiintoisia yksityiskohtia joulusta. Kirjan sivuilla on myös jokusia reseptejä ja askarteluohjeita. Mutta pääasia tässä kirjassa on mielestäni juuri nuo joulunvieton taustat.


Martan joulukirja / Marttaliitto ry


Tiukka joulureseptipläjäys Marttojen tyyliin! Kuuluu mielestäni jokaisen jouluihmisen käsikirjastoon. Ruokaohjeiden lisäksi kirjassa on hiukan askartelu- ja siivousvinkkejä sekä ohjeet joulukukkien hoitoon. Koska: kyllä Martat tietää.

Satumainen joulu, Tervetuloa jouluun!, Olisipa aina joulu / Ilona Pietiläinen


Ilonan joulukirjat ovat hurmaavia tunnelmointi kirjoja! Kauniita kuvia ja herkkiä tarinoita. Höystettynä  resepteillä, kukka-asetelmilla ja jouluisilla vinkeillä. 

Talvikirja / Maija Tiensuu & Annabelle Antas


Ei pelkästään jouluun keskittyvä kirja, vaan kuten nimikin sen kertoo - talvikirja. Skandinaavisen selkeä, vaalea ja harmoninen kirja, jota selailee mielellään. Myös niitä reseptejä ja vinkkejä.


Suurten tunteiden joulu / Jatta Heinlahti, Kristiina Hemminki, Anneli Myller


Monipuolinen tummasävyinen joulukirja. Paljon reseptejä, mutta myös askartelua , kattauksia, kukka-asetelmia sekä kiehtovia jouluisia tarinoita.


24 askelta jouluun / Kaisa & Aleksi Kuokka


Kivoja selkeitä askarteluohjeita ja leipomisreseptejä. Lisäksi ei niin perinteisiä ruokareseptejä melko tummasävyisessä kirjassa. 


Emman makea joulu / Emma Iivanainen


Kauniita vaaleita kuvia ja paljon selkeitä leivontaohjeita jouluun. Tyylikäs kirja.

Makeaa joulua / Liisa Westerberg


Ihania makeita reseptejä joulunaikaan! Ohjeita näyttävistä kakuista helppoihin ja nopeihin pikkuleivonnaisiin. 


Kanelin tuoksua ja tähtinauhaa, Tee itse ihana joulu / Miia Seppälä


Aivan ihania askarteluohjeita jouluisiin koristeisiin! Helposti toteutettavia myös tämmöiselle ei niin taitavalle askartelijalle. Jonkin verran myös reseptejä. Tykkään tämän kirjan kuvista erityisen paljon ja kirjan yleisilme on iloisen jouluinen.

Joulunaika, Pikkujoulusta loppiaiseen / Kotiliesi


Tämä kirja on vuodelta 2008 ja on kirpputorilöytö. Kirjassa on paljon ihan toteuttamiskelpoisia suolaisia ja makeita reseptejä. Askarteluohjeet ovat ehkä hiukan jo kärsineet "ajan hampaasta"

Pipari Ihmemaa (Mima Siclair), Pieni piparkakkukirja (Inga Aaltonen & Kristiina Aaltonen), Piparkakkumaa (Mattias Kristiansson)


Kolme piparkakkutalojen rakentamiseen ja piparkakkuihin keskittynyttä kirjaa. Näistä löytyy piparirakennelma ideoita loppuelämäksesi! Kaikissa on mukana myös piparkakkutalojen kaavat.Sekä luonnollisesti myös runsaasti erilaisia  piparireseptejä. 

Joulukirja tonttujen matkassa


Vuodelta 2003 oleva joulukirja, joka tuli muistaakseni jonkun lastenkirjasarjan mukana. Kirjan kohderyhmä on tietysti lapset ja kirjassa kerrotaan lyhyesti jouluperinteistä. Se sisältää myös joulurunoja ja lyhyitä satuja. Minulle nostagia tuulahdus ajalta, jolloin omat lapseni olivat pieniä.


Kommentit

  1. Muutaman kirjan näistä voisin minäkin haluta itselleni! Tällä hetkellä omistan vain yhden jouluisen kirjan (syystunnelmia ja jouluntunnelmaa muistaakseni oli sen nimi) ja siitäkin on koira aikoinaan vähän järsinyt... Toki, olen kirjaston tarjonnan suurkuluttaja, kun en tavaraa itselleni paljon halua haalia. Mutta, joulujuttujen kanssa tästä välillä vähän lipsutaan 🤭

    VastaaPoista
  2. Joulujuttujen kanssa meinaan lipsahtaa minäkin monessa asiassa😁😁😁 Kirjasto on hieno juttu! Mä hain ennen aina joululukemistot sieltä. Mutta meidän kirjastossa ne jemmaa niitä joulukirjoja jossain tiskin alla ja laittavat esille vasta loppu vuodesta. Kamalaa, kun tulee joulutus fiilis ja haluaisi aurinkotuolissa hellepäivänä selailla taatelikakun reseptejä, joulun askarteluvinkkejä tai ihailla hämyisiä joulusisustuksia🤭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä se, jossain varastossa ovat täälläkin pitkälle syksyyn. Hmm, toimiikohan se varauspalvelu joulu-kirjoissa. On tullut paljon varattua nyt kirjoja myös muista kirjastoista, kun se tuli ainakin täällä Pohjois-Pohjanmaan alueella mahdolliseksi. Mutta alkaakohan ne kaivelemaan kirjoja varastosta, pitänee testata 😉

      Poista

Lähetä kommentti

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET