Kaneliässät



Kaneliässät on perinteikäs pikkuleipä. Kanelinen maku sopii hyvin joulunaikaan. Keksin muoto tuo myös mukavaa vaihtelua keksitarjottimelle.  Meillä kotona näitä leivottiin usein juhliin. 

Kanelin makua voi säädellä taikinaan tulevalla kanelilla sekä keksien pintaan tulevalla kaneli-sokerilla. Itse tykkään kanelista, mutta vain jos sitä on hillitysti. 

Kaneliässät


125 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
0.5 - 1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
6 dl jauhoja

Pinnalle:
kanelisokeria


Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita jauhoihin kaneli ja leivinjauhe.
Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita.
Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.

Pyörittele taikinasta sormenpaksuisia tankoja.
Leikkaa tangosta noin 7 - 8 sentin paloja..
Kierrittele palat kanelisokerissa.
Muotoile leivinpaperin päälle pellille ässän muotoon.

Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia uunin keskitasoa hiukan ylempänä.



Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET