Glögi pannacotta

Glögi pannacotta


Pannacotta on yksi mun lempijälkiruuista. Se taipuu niin monen makuiseksi lisukkeiden kera. Ja itse pannacottahan on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyydytettyä vaniljanmakuista kermaa. Ei voi mennä hei pieleen tällä!


Glögi pannacotta


5 dl kuohukermaa

0,5 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

3 liivatetta


Glögikiille:

2 dl laimentamatonta glögitiivistettä

1 dl vettä

2 - 3 liivatetta

Tee ensin pannacotta.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Kiehauta kerma ja sokerit kattilassa.

Purista liivatteista vedet pois ja sekoita kuuman kerman joukkoon.

Annostele pannacotta annoskulhoihin.

Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.


Valmista seuraavaksi glögikiille.

Jos haluat leikata glögikiilteestä kuvioita laita kaikki kolme liivatelehteä.

Jos valutat kiilteen vain pannacotan päälle, riittää kiilteeseen 2 liivatelehteä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.

Kiehauta kattilassa glögitiiviste ja vesi.

Purista liivatteista vedet pois ja sekoita kuuman glögin joukkoon.

Mikäli haluat leikata glögistä kuvioita:


Kaada glögiliemi pienen vuuan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Leikkaa jähmettyneestä glögistä kuvioita piparkakkumuotilla. Kannattaa valita mahdollisimman selvärajainen muotti - esim sydän tai tähti.

Asettele glögikuviot hyytyneen pannacotan päälle.

Jos et leikkaa kuvioita glögistä:


Anna glögiliemen jäähtyä kattilassa välillä sekoitellen.

Kaada jäähtynyt glögikiille varovasti jähmettyneiden pannacottien päälle.

Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.





Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET