Luumuhillo joulutorttuihin

Lapsuudessa äiti keitti aina hillon joulutorttuihin itse. Mahtoikohan 60 - 70 luvuilla edes olla torttuhilloa myytävänä? Itse en ole tätä perinnettä jostain syystä jatkanut, vaan meidän tortut on täytetty lähes aina kaupan luumuhillolla.

Helppoa ja maukasta

Itse keitelty luumuhillo joulutorttuihin on todella helppo tehdä. Se valmistuu samalla, kun laitat valmiit torttutaikina levyt sulamaan pellille. 

Annos on melko reilu. Meillä paistellaan joulutorttuja joulua odotellessa tosi paljon ja menekki on kova. Säilö loput hillot puhtaaseen kiehuvalla vedellä huuhdeltuun lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

Itse keitetyn luumuhillon maku on mahtavan luumuinen. Kun hillo porisee kattilassa, keittiön täyttää kaiken lisäksi ihana tuoksu! 

Parasta itse tehdyssä luumuhillossa on tietysti se, että et ole riippuvainen kaupan hillosta, joka on sesonki tuote. Voit pistää joulutortut uuniin siis mihin vuoden aikaan vaan! Siitähän me jouluhullut tykätään.

Luumuhillo

400 g    kuivattuja luumuja                  
1     dl    sokeria
2     dl    vettä
.
Laita kaikki ainekset kattilaan.
Anna kiehua pienellä lämmöllä 15 minuuttia
Soseuta hillo sauvasekoittimella tasaiseksi.





Kommentit

  1. Kiitos ohjeesta! Kirjoitin heti ylös - rakastan helppoja ja nopeita ohjeita :)
    Ja ihanaa joulukuun ensimmäistä päivää!

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa! Ihanaa joulukuun ekaa sullekin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET