Tee itse kankainen lahjapussi jouluksi



Lahjojen paketointi ei ole vahvin taitoni. Menneinä vuosina ostin rullakaupalla kauniita joulupapereita, jotka sitten taittelin epämääräisiksi mytyiksi teipin kanssa. Sitten siirryin paperisiin lahjakasseihin. Niihin oli helppoa ja nopeaa laittaa lahjat. 

Myöhemmin valaistuin ja aloin miettiä joulupapereille ekologisempaa vaihtoehtoa. Olin toki säilyttänyt jo vuosia lasten saamia lahjakasseja ja käytin niitä uudelleen. Ruskea paksu pakkauspaperi on suosikkini. Se kestää hyvin ja sen saa kauniiksi erilaisilla nauhoilla. Olen kokeillut myös nuottipaperia lahjakääreenä.

Kankaisiin lahjapusseihin olen törmännyt netin ihmeellisessä maailmassa. Kankaat olen kerännyt kierrätyskeskuksista ja kirppareilta. Vaalean pussin kangas ei varsinaisesti ole joulukangasta, mutta sopii minusta hyvin aikuiseen makuun myös jouluksi. Punaiset pussukat ompelin vanhasta jouluisesta pyyheliinasta. Siinä oli hyvä puoli sekin, että ommeltavia saumoja tuli vähemmän, kun pystyi hyödyntämään vanhat ompeleet.


Näitä tarvitset


  • vanhoja joulupöytäliinoja, joulupyyhkeitä tai muuta kangasta

  • terävät sakset

  • ompelukone

  • silitysrauta

  • kangasnauhaa

  • hakaneula

Kankainen lahjapussi


Leikkaa kankaasta haluamasi kokoinen suorakaiteen muotoinen pala.



Ompele pitkiin sivuihin kaksinkertainen käänne.
(Ompele myös pussin suuhun tulevat lyhyet sivut kaksinkertaisella käänteellä, mikäli kankaassa ei ole valmiiksi ommeltua saumaa.)



Käännä kangaspala oikeat puolet vastakkain. Ompele sivusaumat kiinni samasta kohtaa edellisen ompeleen kohdalta.



Silitä saumat auki nurjalta puolelta.



Käännä pussi oikein päin. Merkkaa pussin etupuolelle keskikohta. Ompele keskikohtaan pussin yläreunasta noin 5 - 6 cm päähän näpinläpi ommel ompelukoneella.



Leikkaa napinläven keskiosa auki.



Käännä pussi uudestaan nurin päin. Ompele pussin yläreunaan nauhakuja. Katso että sivun saumakohdat ovat levitettyinä.



Kiinnitä kangasnauhaan hakaneula ja pujota nauha napinläven reijästä nauhakujaan ja pussin ympäri.







Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET