Joulumaman kesätunnelmia

Joulumaman kesäterassi

Kaivoin vihdoin läppärini ja muistivihkoni naftaliinista. Koko kevät ja kesä on mennyt puutarhaprojektin parissa ja mahtavista kesäkeleistä nauttien. Paahtava helle vaihtui pitkästä aikaa pilviseen taivaaseen ja uskomattoman ihanaan sateen ropinaan. Terassilla istuessa jostain takavasemmalta iski yllättäen joulufiilis!


Kesähommia

Tänä keväänä siirsin kasvilavat uuteen paikkaan alapihalle. Kaivoin myös pottumaan ja pari muutakin ihan perinteistä kasvimaata lavojen lisäksi. Lisäksi istuttelin lisää pensaita ja muutamia uusia perennoja. Melkoinen työrupeama! Mutta sain kuin sainkin homman itseä tyydyttävään kuntoon.


Kasvilavat pursuavat satoa

Talon miesväki rakensi lisäksi mulle kauan haaveilemani kasvihuoneen. Siitä tuli ihana! Viime kesänä bongasin paikallisesta Facebookin roskalava ryhmästä vanhoja ikkunoita. Niiden ympärille sitten mun mies teki suunnitelman. Käytettiin mahdollisimman paljon itseltä löytyvää puutavaraa. Kallein hankinta olikin katoksi tulleet kolme valokatetta.


Vanhoista ikkunoista tehty kasvihuone


Vanha maitotonkka pääsi kasvihuoneen oven pidikkeeksi


Puutarhan kasvit ovat jo hyvässä kasvussa. Kitkeä ei juuri tarvitse. Vettä kaipaavat ja sitä onkin saanut tänä kesänä kantaa kastelukannuissa lähes päivittäin. Joten - kuten joka vuosi suurin piirtein tähän aikaan vuodesta alkaa puutarha innostus lopahtamaan. 

Tilalle astuu lorviminen. Ja kun on tarpeeksi kauan aikaa jouten alkaa jossain aivojen sopukoissa muhimaan jouluiset aatokset. Mulla ei ole ilmeisesti aivoissa kuin kolme lohkoa: yksi aktivoituu joulun jälkeen odottamaan kevättä ja kesää, toinen leivontalohko pysyy aktiivisena ympäri vuoden ja kolmas joululohko herää eloon keskikesän koittaessa. Siellä asuu Joulumaman sielu. 


Sormustinkukat ovat ihania



Joulu alkaa siedätyksellä

Joulumieltä ei voi pakottaa. Jouluaiheet kiinnostavat läpi vuoden. Tietysti! Vanhemmiten on tullut tavaksi pitää taukoa joulutuksesta tammikuun lopulta aina heinä-elokuulle. Tänä vuonna joulutus hiipi mieleen jo heinäkuussa.


Muu perhe ei vaikuta kovin innokkaalta tänäkään vuonna heränneeseen jouluinnostukseen. Joululauluja olen alkanut hyräilemään keittiössä puuhaillessa. Aiheuttaa pojissa nenän nyrpistelyä. Ja onko nyt ihan pakko. Joululaulujen kuuntelun olen suosiolla jättänyt lyhyisiin piipahduksiin Jouluradion nettisivuilla. Joulutus on hyvä aloittaa siedättämällä.


Kirpparilta löydetty ihana kranssi


Joulujuhlat kesällä

Suunnitelmissa oli järjestää tänäkin kesänä Christmas in July kekkerit. Liki 30 asteen helleputki muutti suunnitelmat. En kerta kaikkiaan jaksanut huhkia yhtään ylimääräistä keittiössä saatikka raahata jotain joulukoristeita varaston perältä.


Mansikkatontut sopivat jouluihmisen kesään


Käytinkin koristeluun (minimaalisesti) sisältä löytyneitä joulujuttuja. Käyhän teillekin niin, että kun joulu on siivottu pois varastoon, niin löytyy vielä joulukoristeita jälkeenpäin. Meillä ainakin ihan perinne. En jaksa niitä roudata enää varastoon, vaan tyrkkään ne vaan johonkin laatikkoon tai kaappiin. Kohtahan niitä taas tarvitsee!


Joulu kesällä


Tämän vuoden versio olikin sitten jouluteemainen iltapala terassilla. Jonne yllättäen sain houkuteltua koko porukan! Saattoi tietenkin olla, että terassilla vallitseva hentoinen tuulenvire ja iltasella karvan verran viileämpi ilma vaikuttivat asiaan.


Mokkapalat päätyivät piparkakku-ukoiksi


Tarjoiluissa menin siitä mistä rima on matalin. Leivoin ihan tavallisia sämpylöitä, joihin tein unikonsiemenistä tähtikuviot. Mokkapalataikinan valutin silikoniseen piparkakkumuottiin. Isoin homma oli ehkä noiden ukkeleiden koristelu. 

Juuston paloittelin ja asetin kranssin muotoon. Vähän oliiveja, mansikoita ja rosmariinin oksia koristeeksi. Ja se on siinä!

Helppo juustokranssi

Oli ollut tosiaan todella helteinen päivä eikä iltakaan paljoa tuonut helpotusta. Ei tullut kuuloonkaan, että oltaisiin kulauteltu jotain kuumaa glögiä. Jääkaakao oli nappi valinta hellepäivän iltaan. Ensi kerralla lisään sekaan vielä pari tippaa piparminttuaromia.


Jääkaakaoon tarvitset: reilusti jäitä, maitoa ja kaakaojauhetta


24 viikkoa jouluaattoon

Laskeskelin, että jouluunhan on enää 24 viikkoa. Johan tässä onkin jo aika alkaa siirtymään henkisesti jouluvaihteelle. Vaikka onkin vielä ihan kesä. Nyt voi yhdistää parhaimmat asiat elämässä: joulun ja kesän! 

Ootko sä ihan normaali ihminen ja vietät vielä tiukasti  kesää? Vai kuulutko  meidän vähän outojen jouluttajien heimoon?


Lue myös


Kommentit

  1. Ihanan jouluisia ideoita.
    Kyllä joulu on mielessä jo heinäkuussa. :)
    Tunnelmallista loppukesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä ne jouluajatukset vaan hiipii joka kesä viimeistään heinäkuussa. Alkaa paras osa joulua eli se odotus❤ Leppoisaa loppukesää sinullekin!

      Poista
  2. Mukavaa että kirjoittelit!💗💭

    Joko odotat syksyn saapumista ja pimeneviä iltoja? Fiilistelyä kynttilöiden & tunnelmavalojen kanssa?🤍

    Itse olen jo ajatellut mihin tänä vuonna tunnelmavaloja tulisi...

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kyllä! Kynttilät on laitettu jo esille ja joka ilta sytytän palamaan. Jouluvaloja en ole vielä sytyttänyt. Bongasin tosin jo yhdessä talossa sellaiset :D

      Poista

Lähetä kommentti

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET