Valkosuklaa Rocky Road



Suklaa on mun herkkua! Joulun aikaan varsinkin sitä tulee naposteltua enemmänkin. Kaupan hyllyillä on valtavat valikoimat erilaisia suklaita eli kyllästymään ei pääse. 

Rocky Road


On myös kiva kokeilla itse maustaa suklaata. Ja siihen on ratkaisu Rocky Road. Etkä oikeasti tarvitse sen valmistamiseen mitään reseptiä! Korkeintaan vinkkejä mitä muut ovat siihen laittaneet. Ja sitten vain soveltamaan oman maun mukaan.

Periaate on yksinkertainen. Tarvitset suklaata ja sitten mitä tahansa herkkuja mistä itse tykkäät. Sulatat suklaan, sekoitat herkkupalat joukkoon, kaadat vuokaan, annat jähmettyä jääkaapissa ja sitten vaan lohkot palasia tarjolle. Nam!

Valkosuklaa Rocky Road


2 levyä (á 131 g) valkosuklaata
2 dl riisimuroja
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl rusinoita
1 dl paahdettuja mantelilastuja
hiukan suolaa
strösseleitä


Sulata suklaa palasina mikrossa varovasti pienissä jaksoissa. 
Paahda mantelilastut kuivalla kuumalla paistinpannulla nopeasti koko ajan heilutellen pannua. Palavat herkästi, varo sitä. Anna jäähtyä.
Sekoita murot, karpalot, rusinat ja jäähtyneet mantelilastut kulhossa.
Jätä muutamia karpaloita ja mantelilastuja koristeeksi.
Sekoita sulatettu suklaa muiden ainesten joukkoon.
Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 18 x 27) tasaiseksi levyksi.
Ripottele päälle hiukan sormisuolaa tai tavallista hienoa suolaa.
Asettele nopeasti loput karpalot ja mantelilastut päälle.
Koristele vielä halutessasi strösseleillä
Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään tunniksi.
Leikkaa Rocky Roadista sopivan kokoisia paloja vadille.






 






Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET