torstai 15. marraskuuta 2018

Taatelikakku



Äiti aina leipoi jouluksi taatelikakkua ja sitä perinnettä on tullut jatkettua. Äidin resepti on vain jäänyt hukkaan. Olen leiponut eri resepteillä, mutta koska olen melko mukavuudenhaluinen, niin tällaiset helpot reseptit miellyttävät erikoisesti. Ja se maku!

Minä paistoin 2 litran vuoassa (ettei vaan tarvitse alkaa uunia putsaamaan jälkeenpäin).
Resepti on täältä https://www.dansukker.fi/fi/resepteja/helppo-taatelikakku.aspx



Taatelikakku


  • 1 pkt (250 g) taatelipaketti
  • 1 1/2 dl          vettä
  • 1 3/4 dl          fariinisokeria tai taloussokeria
  • 150 g             voita tai margariinia
  • 1 1/2 rkl         vaniljasokeria
  • 2                    kananmunaa
  • 3 1/2 dl          vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl           leivinjauhetta

Koristeluun
  • tomusokeria

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
Pilko taatelit ja laita palat, vesi ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljaa poreillen 2–3 minuuttia.
Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon.
Kun rasva on sulanut ja seos on haaleaa lisää vaniljasokeri ja munat esim. puuhaarukalla hyvin sekoittaen.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita kunnolla.
Kaada taikina vuokaan. Paista 150–170 asteessa 60–70 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä noin 15 minuuttia ennen tarjoiluvadille kumoamista.

Siivilöi ohut kerros tomusokeria kakun pinnalle ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti