perjantai 14. helmikuuta 2020

Helppo ja juhlava juustotarjotin
Usein tulee tehtyä juhlapäiviksi jokin makea leivos. Mutta suolainen naposteltava ajaa aina paikkansa. Ja juustotarjotin on ehkä helpoin vaihtoehto. Siihenkin tietysti liittyy paljon "sääntöjä" miten se tulisi kasata, mutta minusta kannattaa tehdä oman fiiliksen mukaan.

Itse olen erityisesti ihastunut näyttäviin juustotarjottimiin. Olenkin ajatellut, että wau, noissa riittää näpertelyä. Mutta eipä se olekaan niin.


Juustotarjottimen kasaaminen


Tarjottimeksi voi valita vaikka leikkuulaudan tai jonkin kivan tarjottimen. Itse käytin Ikean Ostbit tarjotinta.

Kerää kaapeista pöydälle mitä haluaisit tarjota. Lisäksi tarvitset kolme kippoa, joihin voit laittaa vaikka hunajaa, hilloa, oliiveja... Itse laitoin hunajaa, maa-artisokan sydämiä ja mustia Kalamata oliiveja. Olinkin näköjään napannut kaupan hyllyltä siivutettuja.


Kipot paikoilleen


Kannattaa aloittaa asettamalla kipot ja täyttää ne. Juustot ja leikkeleet


Seuraavaksi valitse juustoille paikat. Minä käytin ihan marketin kermajuustoa, Rainbown pitkään kypsytettyä Gouda Hollandia sekä kivat minijuustot Castellolta (Blue ja White homejuustot sekä pippuri, ananas ja ruohosipuli tuorejuustot). Laita juustot kuitenkin aika laitamille, niin niitä on helpompi leikata. Tai voit leikata osan juustoista jo valmiiksi niin kuin minä.
Jos haluat myös leikkeleitä, taittele niistä pienempiä ja asettele mukavan näköisesti esille.Keksit ja leivät


Tyrkkää  keksit sopiviin koloihin. Meillä oli kaapissa Rainbown suolakeksejä, Finn Crisp Snacksejä (Sour Cream & Onion täysjyväruislastuja) sekä Rostenin siemennäkkileipää (kaura, speltti & merisuola).Hedelmät, marjat ja vihannekset


Hedelmät ja marjat raikastavat juustotarjotinta. Talviaikaan sopivat hedelmät ja vaikkapa vihannekset. Kesällä taas on tuoreita marjoja runsaasti valittavana.
 

Minä asettelin tarjolle punaisia viinirypäleitä terttuna ja sydänmuotilla leikattuja omenaviipaleita sekä vesimelonia. Anna omenaviipaleille kuitenkin sitruunamehu kylpy. Muuten ne muuttuvat ikävän ruskeiksi.Siemenet ja pähkinät


Lopuksi täytä jäljelle jääneet kolot erilaisilla siemenillä tai pähkinöillä. Tuoreet yrtitkin piristäisivät kivasti! Ja totta kai Ystävänpäivään kuuluu somat suklaa sydämet.Aika kivan näköinen tuli, eikö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti