Parhaat juustosarvet

Parhaat juustosarvet


Lapsuuden kodissani äiti leipoi usein viikonloppuisin juustosarvia. Ja nimenomaan hiivataikinaan! Tajusin vasta viime vuosina, että niitä voi valmistaa myös leivinjauheella pikaversioita.
Minulle se ainoa oikea ja herkullisin versio on tämä hiivalla kohotettu.


Vinkit valmistukseen


Nämä juustosarvet ovat suuri hitti meidän perheessä. Koko satsi syödään yleensä alta aikayksikön! Nämä ovat myös erinomainen ja edullinen tarjottava juhlissa.

Täytettä voi varioida oman maun mukaan. Kunhan aina on myös vähän juustoa. Meillä on laitettu meetvurstia, kinkkua, homejuustoa tai oliiveja.

Jauhomäärään vaikuttaa ilman / jauhojen kosteus sekä jauhojen merkki. Älä laita liikaa jauhoja. Parasta on melko pehmeä taikina. Se saa olla kuitenkin sen verran kiinteää, että pystyt kaulimaan sitä.

Vaivaa taikinaa riittävästi, että saat siihen hyvän sitkon. Minä annan pyöriä taikinakoneessa kolmisen minuuttia ennen juustoraasteen lisäämistä.

Paistolämpötila riippuu täysin omasta uunistasi. Mun aikaisempi uuni oli tosi ärhäkkä peli ja 225 astetta oli aivan liikaa. Mutta nykyinen uuni paistaa juuri sopivia 225 asteessa.

Sama juttu paistoajassa. Parhaita sarvia saat, kun et paista liian kauan. Sopivat sarvet ovat kauniin kullan keltaisia. 225 asteessa uunin keskitasolla ja 12 minuuttia oli mun uunille sopiva.

Laita juustosarvet pellille reilusti lähekkäin. Mun yhdelle 60 cm uunin uunipellille mahtuu 20 sarvea.

Vegaanisen version saat, kun vaihdat nesteen veteen, rasvan margariiniin, juuston vegaanijuustoksi ja voitelet sarvet sokerivedellä.


Parhaat juustosarvet (48 kpl)

Taikina

5        dl    maitoa
2        tl     suolaa
1        rkl   sokeria
13-14 dl    vehnäjauhoja
1               kuivahiiva pussi (11g)
150 g        voita  
200 g        juustoraastetta

Täyte

150    g     voita
250    g     juustoraastetta (jätä osa ripoteltavaksi pinnalle)

Voitelu

1        kpl   kananmuna

Päälle

                  juustoraastetta


Lämmitä neste mikrossa kädenlämpöä lämpöisemmäksi (n. 42 astetta)
Lisää nesteeseen suola ja sokeri.
Lisää ensin osa jauhoista (n. 5 dl) sekä kuivahiiva. Sekoita.
Lisää loput jauhot ja vaivaa taikina pehmeäksi.
Lisää huoneenlämpöinen voi ja vaivaa sileäksi.
Lisää lopuksi juustoraaste ja vaivaa vielä taikina tasaiseksi.

Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi (n. 30 min)

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle.
Leivo taikina paksuksi tangoksi ja jaa 6 osaan.
Pyörittele taikinapalat palloiksi.

Kauli jokainen osa pyöreäksi levyksi.
Voitele levy pehmeällä voilla.
Jaa levy 8 sektoriin.
Ripottele juustoraastetta kolmion leveimpään päähän.
Rullaa kolmiot leveimmästä päästä rulliksi, nosta uunipellille sauma puoli alaspäin ja taivuta sarviksi.

Anna kohota hetki liinan alla.
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta.
Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 12 min

Juustosarvien leipominen


Glögiä ja juustosarvia


Juustosarvet glögijuhliin

Juustosarvet jouluna

Jos etsit jotain helppoa ja edullista tarjottavaa joulun glögijuhliin, niin nämä juustosarvet sopivat glögin kaveriksi paremmin kuin hyvin.

Terveisin 
Anne


Kommentit

  1. Näyttääpä herkullisilta. Kiitos nappaan tämän ohjeen.
    Täytyypä kokeilla, kun syksyllä aikaa
    enemmän leipomus hommiinkin.

    VastaaPoista
  2. Nää on kivoja suolaisia naposteltavia ja tarjottavia vaikka glögin kanssa. Nyt huomaan samalla, että taitaa olla aika päivittää vähän tämän julkaisun kuvia ja tekstiä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET