Pirunkakku - herkullinen suklaakakku
![]() |
Herkullinen suklaakakku |
Uusia reseptejä on kiva kokeilla. Aina niiden reseptien ei tarvitse kuitenkaan olla uusinta uutta leipomisen maailmassa. Välillä on hyvä palata perinne ohjeiden pariin.
Äidin keittokirja
Sain edesmenneen äitini vanhat keittokirjat sekä laatikollisen retroja ruokaohjekortteja. Kirjojen välistä löytyi myös äitini käsinkirjoittamia reseptilappusia. Lämmin läikähdys tuntui sydämessäni, kun tunnistin rakkaan äidin käsialan. Eräs ohjeista oli Pirunkakku. Omituinen nimi suklaiselle kakulle, mutta muistan miten tätä syötiin kotona 70-luvulla.
Suklaakakku
![]() |
Vanha pirunkakun resepti |
![]() |
Helppo sekoitettava taikina |
Pirunkakku
n. 25 viipaletta
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
vajaa 1 tl soodaa
2 dl kerma/maito seos
2 munaa
125 g voisulaa
Sekoita kuivat aineet kulhossa.
Sulata voi mikrossa.
Lisää kuivien aineiden joukkoon maitoseos sekä munat. Sekoita.
Lisää lopuksi voisula. Sekoita.
Voitele ja korppujauhota noin 1.8 - 2 litran rengasvuoka.
Nostele taikina vuokaan. Taikina on melko paksua. Tasoita taikina ruokalusikalla.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 60 minuuttia.
Kokeile tikulla kakun kypsyys. Kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on kypsää.
Ota kakku uunista ja anna jäähtyä vuoassa kymmenisen minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti