Earl Grey keksit ja teeglögi

Kesä alkaa olla parhaimmillaan, mutta jouluihmisen aatokset ovat jo tulevassa joulussa. Kaksisataa päivää jouluaattoon! Päätin juhlistaa päivää ei niin perinteisillä herkuilla, mutta kuka tietää ehkä nämä sujahtavat joulusuosikkeihini. 

Teetä ja joulufiilistelyä

Olen suuri teen ystävä ja tee keksien sekä glögin muodossa kuulostaa kivalta idealta. Reseptit molempiin löysin K-Ruoka sivuilta: keksit täältä https://www.k-ruoka.fi/reseptit/earl-grey-keksit ja glögi täältä https://www.k-ruoka.fi/reseptit/vaalea-teeglogi


Earl Grey keksit

n. 50 kpl

100 g      voita

1 dl         sokeria

1             kananmuna

2 ½ dl     vehnäjauhoja

6 ps        Earl Grey pussiteetä

1 tl          vaniljasokeria

½ tl         leivinjauhetta

               ripaus suolaa

               puolikkaan sitruunan kuori

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista.
Sekoita kaikki kuivat aineet, teepussien sisällöt ja sitruunan kuoriraaste. Lisää sekoittaen rasvaseokseen. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä puolen sentin paksuiseksi ja ota muotilla pikkuleipiä.

Paista 200 asteessa uunin ylätasolla noin 6 minuuttia. Paistoaika riippuu tietysti uunistasi. Kannattaa vahtia paistotulosta. Valmiit keksit ovat saaneet vain vähän väriä.

Meillä oli Lidl:n Earl Greytä ja se on turhan miedonmakuista tähän. Muuten keksit oli oikein hyvän makuisia. Taidan kokeilla näitä myös jollain jouluisen makuisella pussiteellä.


Teeglögi

3 dl     vettä

2 dl     omenatäysmehua

1         kanelitanko

10       kokonaista neilikkaa

1         kokonainen kardemummansiemen

1         maustemitta inkivääriä

3         maustepippuria

2         pussia teetä

           muutama sitruunan kuori suikale

2 rkl    fariinisokeria

Laita vesi, mehu ja mausteet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia. Ota kattila pois levyltä, lisää teepussit, sitruunan kuoret ja hauduta 4 minuuttia. Poista teepussit ja siivilöi mausteet pois.

Omaan makuun tämä oli vähän turhan voimakasta sellaisenaan, mutta kuumalla vedellä laimennettuna oikein mukavan makuista. 

Jouluihmisen kesä

Glögin tuoksu sai ajatukset välittömästi jouluun. Mausteinen juoma lämmitti ihanasti ja keksejä oli mukava napostella terassilla lintujen laulua kuunnellen. 

Juhlistatko sä joulun merkkipaaluja mitenkään?

Ihanaa kesää sinulle jouluystäväni!

Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET