keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Kranssi kirjan sivuistaTämä näyttävä ja samalla yksinkertainen kranssi on tehty kierrätysmateriaaleista. Kranssin pohja on tehty vanhasta pahvilaatikosta leikkaamalla. Itse kranssiosio on liimattu kirjan sivuista.

Vanhoja kirjoja löytää edullisesti kierrätyskeskuksista, jos sinulla ei satu pyörimään kotona ylimääräisiä. Tuunaa kranssi mieleiseksesi mahdollisilla lisäkoristeilla. Minä ripustin kranssiin pienet patterivalot.


Näitä tarvitset • Kuumaliima pyssy

 • Kuumaliima puikkoja

 • Kynä

 • Sakset

 • Kirjan sivuja

 • Kranssipohja pahvista

Tee näin


Leikkaa kranssipohja vanhasta pahvilaatikosta. Omani oli läpimitaltaan 24 cm ja kranssin leveys 5 cm.

Irrota kirjasta sivuja. Minun kirjan sivuni pituus oli n. 20 cm ja leveys n. 15 cm.Leikkaa kirjan sivuista saumat pois ohuelti.Leikkaa kirjan sivu puoliksi. Suorakulmion koko oli n. 14 x 10 cm. Paloja ei tarvitse alkaa mittailemaan. Kunhan leikkaat suorakulmion muotoisia paloja. Mitat tässä ovat vain suuntaa antavia.

Laita kuumaliima pyssy kuumenemaan.
Ota yksi leikattu kirjansivu pala, laita kynä sivun keskelle ja rutista tötteröksi.
Kynällä ei kannata rutistusvaiheessa kovasti painaa paperin keskustaa ettet vahingossa tee reikää paperiin. Minun kirjan sivut olivat melko hauraita.Pidä kynä tötterön sisällä ja laita tötterön kapeaan päähän kuumaliimaa.

Kranssiin liimataan näitä tötteröitä kolmeen riviin. Aloita keskirivistä.
Paina tötterö kranssin keskelle ja paina kynällä muutamia sekunteja. Liimaa seuraava tötterö mahdollisimman lähelle edellistä. Näin saat kranssista runsaan. Jatka koko keskikierros loppuun. Toista samalla tavoin sisärivi ja lopuksi ulkorivi.Liimaa kuumaliimalla lopuksi mieleisesi ripustuslenkki kranssin taakse. Oman lenkkini varmistin vielä nitomalla.
2 kommenttia:

 1. Onpa näyttävä kranssi! Kierrätysmateriaaleista askarteleminen on kyllä ihan parasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!! Niin on ja tulee hyvä mieli kaupan päälliseksi, kun saa vanhoille käytöstä poistetuille tavaroille uuden elämän.

   Poista