Sacher kakku



Sacher kakku saattaa vaikuttaa äiteläisen makealta, mutta itse asiassa ei sitä ole. Kermavaahdon kanssa nautittuna on ihanan suklainen herkku. Ihan nopea tämä ei ole, koska kakun kannattaa antaa maustua muutaman päivän. 

Sacher kakku


Tähän reseptiin tulee väliin aprikoosihillon lisäksi suklainen kreemi. Useimmissa ohjeissa on pelkkä hillo. Itse kokeilin tähän soseutettuja säilyke aprikooseja. Säilyke aprikooseissa oli melko mieto maku, mutta antoivat hieman kosteutta kakkupohjaan. Ensi kerralla kokeilen hillolla.

Tätä kakkua ei myöskään kostuteta. Reseptin mukaan tehtynä kakun päälle tuleva suklaakuorrutus on aika paksua, joten kerman määrää voi mielestäni vähän lisätä.

Paistoin kakkupohjan halkaisijaltaan 22cm alumiinisessa vuoassa.

Näitä tarvitset ja näin teet


Kakkupohja:

150 g voita
170 g tummaa suklaata
1,5 dl sokeria
5 keltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
5 valkuaista

Sulata rasva ja suklaa varovasti mikrossa tai kattilassa. Anna jäähtyä.
Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Lisää keltuais-sokerivaahtoon jauhoseos, rasva/suklaa ja lopuksi varovasti käännellen valkuaisvaahto.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alatasolla vajaa tunti.
Kumoa jäähtynyt kakku vuuasta ja leikkaa kolmeen osaan.


Täyte:

100 g voita
1 dl tomusokeria
1 keltuainen
50 g tummaa suklaata

2 dl aprikoosimarmeladia
tai soseutettuja säilyke aprikooseja (410g/226g)

Sulata suklaa varovasti mikrossa. Anna jäähtyä.
Vatkaa sillä välin rasva ja sokeri kuohkeaksi useamman minuutin ajan.
Lisää keltuainen seokseen.
Lisää lopuksi jäähtynyt suklaasula.

Levitä kakkupohjille ensin aprikoosimarmeladia/-sosetta ja sitten suklaatäytettä.
Leivitä lopuksi kakun pinnalle myös aprikoosia.


Kuorrutus:

170 g tummaa suklaata
(reilu) 0,5 dl kermaa

Lämmitä kermaa ja suklaata varovasti mikrossa. Älä anna kiehua. Sekoita. Jos seos tuntuu liian paksulta lisää siihen kermaa. Levitä kuorrute heti kakulle.

Anna kakun maustua jääkaapissa muutaman päivän.
Koristele kakku halutessasi ja nauti kermavaahdon kera.
Kakun voi myös pakastaa ilman kuorrutusta.





Kommentit

Lähetä kommentti

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET