Luumuboston




Luumuboston on ihana joulupulla kahvipöytään! Ei liian makea, mutta ihanan mehevä väliin tulevan luumumarmeladin ansiosta. Sokerivesikuorrutuksella ja koristeilla saat näyttävyyttä kakkuun. Leipominenkin on helppoa!

Taikinasta saat kaksi Bostonkakkua. Tai leivo vain yksi ja tee haluamiasi pullia toisesta puolikkaasta. Alusta taikina normaalisti käsin tai koneella kuten minä.




Luumuboston 


5 dl maitoa tai vettä
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
13 - 15 dl jauhoja
2 pussia kuivahiivaa (á 11 g)
200 g pehmeää tai sulatettua voita tai margariinia

Täyte yhteen kakkuun:
200 g luumumarmeladia

Päälle:
sokerivesi kuorrutus, strösseleitä

Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi mikrossa.
Lisää lämmitettyyn nesteeseen suola, kardemumma, sokeri ja vaniljasokeri.
Lisää kuivahiivat pieneen määrään jauhoja.
Alusta taikina käsin tai koneella.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.

Voitele noin 24 cm tasapohjainen kakkuvuoka. Itse käytän vanhoja alumiinisia vuokia.

Kaada taikina jauhotetulle leivinpöydälle.
Jaa taikina puoliksi.
Leivo toisesta puolikkaasta Bostonkakku ja toisesta puolikkaasta haluamiasi pullia.

Ota yhdestä puolikkaasta pieni pala ja kauli se ensin pyöreäksi ohueksi levyksi. Laita taikinakiekko voidellun vuoan pohjalle.

Kauli lopusta taikinan puolikkaasta suorakaiteen mallinen levy (n. 30 x 50).
Levitä päälle luumumarmeladi.
Kääri rullalle pitkältä sivulta alkaen.
Leikkaa saman kokoisia paloja.
Aseta palat vuokaan, mutta jätä reilusti kohoamisvaraa.
Jätä kohoamaan vielä 20 minuutiksi leivinliinan alle.

Voitele kohonnut Bostonkakku kananmunalla.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia uunin alatasolla.

Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta.
Sokerivesikuorrutuksesta kannattaa tehdä melko paksua, että pysyy kakun päällä.
Kuorrutus kannattaa valuttaa vaikka uuniritilän päällä.
Lisää strösselit vielä kostean kuorrutuksen päälle.
Nosta valmis Bostonkakku kakkupaperin päälle tarjoiluvadille.
Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.




Katso myös muita reseptejä:

Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET