Annan inkivääripiparkakut
Annan inkivääripiparkakut |
Löysin näiden ihanan raikkaiden piparien ohjeen Kotilieden Isosta leivontakirjasta. Alkuperäiseen ohjeeseen pääset myös tästä https://kotiliesi.fi/resepti/annan-inkivaaripiparkakut/
Taikina ei tuoksu erityisen hyvältä raakana. Paistettuna nämä ovat mukavan mausteisia. Sitruuna ja inkivääri yhdessä jättävät kivan jälkimaun suuhun. Paistoin näitä vain 7 minuuttia. Näin piparkakkuihin jäi sellainen vähän sitkeä purutuntuma. Näihin voi tulla himo.
Minä koristelin piparkakut pikeerillä eli hyvin vatkatulla kananmunan valkuaisen, tomusokerin ja sitruunanmehu seoksella. Kuivuu nopeammin ja kestää säilytystä paremmin kuin tomusokeri-vesi seos. Esimerkiksi Dansukkerin sivuilta löytyy pikeerin ohje https://www.dansukker.fi/fi/resepteja/kova-ja-kestava-piparikuorrutus-pikeeri.aspx
Kommentit
Lähetä kommentti