Enkelten kakku
Enkelten kakku |
Olen ottanut tämän Enkelten kakun reseptin talteen Kotilieden Suuresta Juhlakirjasta. Puolukan ja kinuskin yhdistelmä on vaan aina niin mainio! Lisäsin tähän versioon kinuskikastikkeen määrää, jotta sitä riittää reilusti kakun päälle. Täytteeseen tulevan kinuskin määrää pienentäisin alkuperäisestä yhteen desiin. Ainakin itse keitetty kinuski on niin makeaa, että vähempikin riittää.
Enkelten kakku
Valmista ensin kinuskikastike.
Kinuskikastike:
3 dl kuohukermaa
3 dl fariinisokeria
Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan.
Keittele kunnes kastike sakenee (n. 10 - 15 min).
Jätä kastike jäähtymään.
Kokoa seuraavaksi itse kakku.
Pohja:
2 pkt kaurakeksejä (á 165g)
140 g sulatettua voita
Murskaa keksit muovipussissa.
Sulata voi mikrossa.
Sekoita voi keksinmurujen joukkoon.
Laita irtopohjavuoan (vetoisuus n. 2 l) pohjalle ja reunoille tuorekelmua.
Taputtele keksinmurut vuoan pohjalle ja reunoille noin 3 - 4 cm korkeudelle.
Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
4 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
Kuumenna sitruunanmehu, purista liivatteista vedet pois ja liuota sitruunanmehuun.
2½ dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 - 1½ dl paksuhkoa kinuskikastiketta
1 rkl vaniljasokeria
3 dl puolukoita
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita tuorejuuston joukkoon kinuskikastike ja vaniljasokeri.
Lisää kermavaahto ja liivateseos tuorejuustoseokseen.
Lisää lopuksi puolukat.
Kaada täyte kakkuvuokaan.
Tasoittele täyte keksireunuksen tasalle. Jos täyte ei yllä keksireunuksen tasalle, poista ylimenevä keksireunus. Ei haittaa vaikka murut leviävät juustotäytteelle.
Laita hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Päälle:
1 - 2 dl puolukoita
kinuskikastiketta
Kumoa kakku tarjoilualustalle. Keksipohja tulee päällepäin.
Poista tuorekelmu.
Koristele puolukoilla ja valuta päälle hiukan kinuskikastiketta,
Laita loput kinuskikastikkeet pieneen kannuun ja laita tarjolle kakun kera.
Kinuskin ja puolukan makuinen kakku |
Kommentit
Lähetä kommentti