Joulukuusipitsa
Joulunalusaikaan on kiva nautiskella glögin kanssa suolaista. Tai pyöräyttää joulukuun iltakahveille jotain helppoa iltapalaa.
Pitsarullat
Pitsarullat on helppoakin helpompi tarjottava. Valmistat vain suosikki pitsasi, käärit pitsataikinan täytteineen rullalle ja leikkaat siivuja pellille ja ei kun uuniin paistumaan.
Ja kun asettelet pitsarullasi joulukuusen muotoon, saat hauskan jouluisen tarjottavan vaikka pikkujouluihin.
Käytän itse pitsarullissa minun vakitaikinaa. Tykkään paistella meidän pitsat pelillä sellaisiksi paksummiksi pannupitsa tyyppisiksi. Tällä kertaa maustoin jauhelihan piparkakkumausteella. Oli tarkoitus silputa vielä täytteen joukkoon hiukan rosmariinia, mutta unohdin.... Mutta hyvää oli ilman yrttiäkin.
Reseptistä riitti meidän uunipannulla yksi kokonainen joulukuusipitsa (15 rullaa) sekä lisäksi maisteluannos toiselle pellille noin 8 rullaa.
Joulukuusipitsa
Taikina:
3 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
7.5 dl vehnäjauhoja
1 pussi (11g) kuivahiivaa
2 rkl öljyä
Täyte:
400 g jauhelihaa
2 sipulia (keskikokoista)
4 valkosipulinkynttä
1 suippopaprika (isohko)
2 tl suolaa
ripaus sokeria
2 tl Srirachaa (chilikastike)
reilusti jauhettua mustapippuria
1 tl piparkakkumaustetta
rosmariinia silputtuna
öljyä paistamiseen
250 g juustoraastetta
1,5 - 2 dl ketsuppia
loraus oliivioljyä.
Valmista ensin taikina.
Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi.
Lisää nesteeseen suola, sokeri, jauhot ja kuivahiiva.
Vaivaa koneella taikina palloksi ja lisää loppuvaiheessa vielä öljy.
Anna taikinan kohota leivinliinan alla puoli tuntia.
Valmista sillä aikaa täyte.
Ruskista jauheliha pannussa pienessä öljytilkassa.
Lisää pannulle silputtu sipuli, valkosipuli ja suippopaprika.
Anna hautua pehmeäksi miedolla lämmöllä.
Mausta. Maistele täytettä ja lisää mausteita makusi mukaan.
Ota pannu pois levyltä ja anna jäähtyä jonkin aikaa.
Kauli taikina noin 40 x 47 kokoiseksi levyksi.
Levitä taikinan päälle ketsuppi sekä juustoraaste.
Levitä lopuksi hiukan jäähtynyt jauhelihatäyte pohjan päälle.
Kääri taikina varovasti rullalle kuten kääretorttu.
Leikkaa pötköstä varovasti noin parin sentin levyisiä viipaleita.
Siirrä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle joulukuusen muotoon.
Jätä hiukan rakoa viipaleiden väliin, jotta mahtuvat kohoamaan paistuessaan.
Ei kuitenkaan liikaa, että tarttuvat varmasti kiinni toisiinsa.
Paista 225 asteisessa uunissa alatasolla 15 - 20 minuuttia.
Valele kuuman joulukuusipitsan päälle vielä oliiviöljyä.
Voit siirtää hiukan jäähtyneen pitsan tarjouluvadille ja koristella vielä rosmariininoksilla ja laittaa anistähden latvaan.
Kommentit
Lähetä kommentti