Perinteiset puolikuu joulutortut ja rahkavoitaikina
Puolikuu joulutortut ja itse tehty taikina! Ne tuovat mieleen ihania makumuistoja lapsuudesta. Itse tehtyyn taikinaan tehdyt tortut maistuvatkin aivan erilaisilta kuin kaupan valmistaikinasta paistetut.
Puolikuun malli on siitä ihana, että siinä tulee paljon luumuhilloa joka puraisulla. Toki taikinaa joutuu kaulimaan useamman kerran, koska pyöreästä muotista jää enemmän hukkapaloja kuin neliön mallisesta.
Rahkavoitaikina
500 g voita tai leivontamargariinia
8 dl vehnäjauhoja
500 g maitorahkaa
0.5 tl suolaa
Pilko huoneenlämpöinen rasva pienemmiksi paloiksi kulhoon.
Sekoita vehnäjauhoihin suola.
Lisää jauhot rasvan päälle.
Nypi jauhot rasvan sekaan.
Lisää lopuksi rahka nopeasti sekoittamalla.
Laita taikinakulho jääkaappiin ainakin tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.
Kauli taikina jauhotetulla pöydällä puoli senttiä paksuksi levyksi.
Paina pyöreällä muotilla taikinakiekkoja taikinasta.
Laita pyörylöille luumuhilloa, sivele vähän kylmää vettä reunoille.
Käännä toinen puoli päälle, että tulee puolikuun muotoinen torttu.
Paina haarukalla sauma hyvin umpeen.
Nosta pellille leivinpaperin päälle.
Voitele kananmunalla ennen paistoa.
Paista 210 asteessa uunin keskitasolla noin 10 - 14 minuuttia.
Anna jäähtyä.
Ripottele tomusokeria päälle ennen tarjoilua.
Terveisin
Anne
Kommentit
Lähetä kommentti