Perinteiset puolikuu joulutortut



Puolikuu joulutortut ja itse tehty taikina! Tuovat mieleen ihania makumuistoja lapsuudesta. Itse tehtyyn taikinaan tehdyt tortut maistuvat aivan erilaisilta kuin kaupan valmistaikinasta valmistetut. 

Puolikuun malli on siitä ihana, että siinä tulee paljon luumuhilloa joka puraisulla. Toki taikinaa joutuu kaulimaan useamman kerran, koska pyöreästä muotista jää enemmän hukkapaloja kuin neliön mallisesta. 



Rahkavoitaikina


250 g voita
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa

Pilko huoneenlämpöinen voi pienemmiksi paloiksi kulhoon.
Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe.
Lisää jauhot voin päälle.
Nypi jauhot voin sekaan.
Lisää lopuksi rahka nopeasti sekoittamalla.
Tee taikinasta litteä levy ja laita jääkaappiin ainakin tunniksi tai seuraavaan päivään.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä isoksi levyksi.
Käännä levy kolmeen osaan päällekkäin.
Kauli uudelleen levyksi.
Käännä levy vielä kerran kolmeen osaan päällekkäin.
Laita taikina uudestaan jääkaappiin noin tunniksi.

Kauli taikina noin puoli senttiä paksuksi levyksi.
Paina pyöreällä muotilla taikinakiekkoja taikinasta.
Ylimääräinen taikina kannattaa laittaa välillä jääkaappiin.
Laita pyörylöille luumuhilloa, sivele vähän kylmää vettä reunoille.
Käännä toinen puoli päälle, että tulee puolikuun muotoinen torttu.
Nipistä sauma hyvin umpeen!
Nosta pellille leivinpaperin päälle.
Voitele kananmunalla ennen paistoa.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä. 
Ripottele tomusokeria päälle ennen tarjoilua.




Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET