Perinteiset puolikuu joulutortut ja rahkavoitaikina

Perinteiset puolikuu joulutortut



Puolikuu joulutortut ja itse tehty taikina! Ne tuovat mieleen ihania makumuistoja lapsuudesta. Itse tehtyyn taikinaan tehdyt tortut maistuvatkin aivan erilaisilta kuin kaupan valmistaikinasta paistetut. 

Puolikuun malli on siitä ihana, että siinä tulee paljon luumuhilloa joka puraisulla. Toki taikinaa joutuu kaulimaan useamman kerran, koska pyöreästä muotista jää enemmän hukkapaloja kuin neliön mallisesta. 

Rahkavoitaikina


500 g     voita tai leivontamargariinia
8     dl    vehnäjauhoja
500 g     maitorahkaa
0.5  tl     suolaa

Pilko huoneenlämpöinen rasva pienemmiksi paloiksi kulhoon.
Sekoita vehnäjauhoihin suola.
Lisää jauhot rasvan päälle.
Nypi jauhot rasvan sekaan.
Lisää lopuksi rahka nopeasti sekoittamalla.
Laita taikinakulho jääkaappiin ainakin tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä puoli senttiä paksuksi levyksi.
Paina pyöreällä muotilla taikinakiekkoja taikinasta.
Laita pyörylöille luumuhilloa, sivele vähän kylmää vettä reunoille.
Käännä toinen puoli päälle, että tulee puolikuun muotoinen torttu.

Lisää luumuhilloa joulutortun puolikkaalle


Kostuta vedellä joulutortun reuna

Paina haarukalla sauma hyvin umpeen.
Nosta pellille leivinpaperin päälle.
Voitele kananmunalla ennen paistoa.

Painele joulutortun sauma tiiviiksi


Paista 210 asteessa uunin keskitasolla noin 10 - 14 minuuttia.

Anna jäähtyä. 
Ripottele tomusokeria päälle ennen tarjoilua.

Terveisin 
Anne




Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET