Tee itse rautalankasydän puuhelmistä

 



Joulukoristeiden ei aina tarvitse olla kaupasta ostettuja. Kannattaa katsoa omia "rojujaan" sillä silmällä. Voisiko jostain roskiin menevästä hyödyntää osia vielä vaikka askarteluun. Minulla oli rikki mennyt öljylampun varjostin. Itse öljylamppu oli hävitetty aikaa sitten. Lisäksi lipaston laatikosta löytyi pussillinen isoja puuhelmiä, jotka olin joskus ostanut kirpparilta puoli-ilmaiseksi, mutta jääneet lojumaan käyttämättöminä.

Metallihenkari sydämiä olen ihaillut. Mutta niitä metallihenkareita ei ole tielleni sattunut. En myöskään halunnut lähteä rautakauppaan ostamaan varta vasten paksua metallilankaa. Päätin siis kokeilla taivuttaa lampun varjostimen pyöreästä kehikosta sydämen.



Näitä tarvitset


  • tukevaa metallilankaa n. 80 cm

  • sivuleikkurit

  • pihdit

  • puuhelmiä (halkaisija 30mm / 20 kpl)


Tee näin


Katkaise sivuleikkureilla metallilangasta sopivan mittainen pätkä

Pujota puuhelmet metallilankaan

Taivuta pihtejä apuna käyttäen sydämen kapea pää metallilangan puoleen väliin. Isoja puuhelmiä jää 10 toiselle puolelle ja 10 toiselle puolelle

Muotoile sydämen muotoon. Käytä pihtejä taivuttaaksesi sydämen kaaret.

Käännä metallilangan molemmat päät ylös, käytä pihtejä apuna

Kierrä metallilangan päät toistensa ympärille

Taivuta kierretty metallilanka henkarin koukun malliin

Muokkaa vielä lisää sydäntä.

Koukun voi kääntää sen mukaan haluatko ripustaa rautalankasydämen seinälle tai vaikka kaapin vetimeen. Jätin oman rautalankasydämeni pelkistetyksi, mutta mikäänhän ei estä sinua lisäämästä sydämeen vaikka pienet patterivalot.


Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET