Valkoinen suklaakakku
Löysin tämän suklaakakun ohjeen Kotilieden Joulunaika kirjasta. Tähän ei tule lainkaan liivatetta. Kakku jäädytetään pakastimessa ja tarjoillaan vasta seuraavana päivänä. Valkoinen suklaakakku on parhaimmillaan kohmeisena.
Valkoinen suklaakakku
Pohja:
100 g piparkakkumuruja
50 g sulatettua voita
Täyte:
200 g valkoista suklaata
0.5 dl maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl tomusokeria
2dl kuohukermaa
1 dl mantelirouhetta
Pinnalle:
kermavaahtoa
marenkeja
Sekoita voisula ja piparkakkumurut.
Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperia.
Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Kuumenna maito mikrossa ja sulata valkosuklaa siihen.
Anna jäähtyä.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
Sekoita tuorejuustoon keltuaiset ja vaniljasokeri.
Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää juustoseokseen ensin valkosuklaa ja kermavaahto.
Lisää varovasti käännellen valkuaisvaahto ja mantelirouhe.
Kaada seos keksipohjan päälle.
Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen.
Ota vuoka seuraavana päivänä pakastimesta.
Irrota vuoka, aseta kakku tarjolle ja koristele kermavaahdolla ja pikku marengeilla.
Hyvää & rauhallista itsenäisyyspäivää!💙
VastaaPoistahttps://jasukuvaa.blogspot.com/
Kiitos ja hyvää itsenäisyyspäivää🇫🇮
Poista