Valkoinen suklaakakku



Löysin tämän suklaakakun ohjeen Kotilieden Joulunaika kirjasta. Tähän ei tule lainkaan liivatetta. Kakku jäädytetään pakastimessa ja tarjoillaan vasta seuraavana päivänä. Valkoinen suklaakakku on parhaimmillaan kohmeisena. 

Valkoinen suklaakakku



Pohja:
100 g piparkakkumuruja
50 g sulatettua voita

Täyte:
200 g valkoista suklaata
0.5 dl  maitoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl tomusokeria
2dl kuohukermaa
1 dl mantelirouhetta 

Pinnalle:
kermavaahtoa
marenkeja



Sekoita voisula ja piparkakkumurut.
Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperia.
Painele keksiseos vuoan pohjalle.
Kuumenna maito mikrossa ja sulata valkosuklaa siihen.
Anna jäähtyä.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
Sekoita tuorejuustoon keltuaiset ja vaniljasokeri.
Vaahdota valkuaiset ja tomusokeri.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää juustoseokseen ensin valkosuklaa ja kermavaahto.
Lisää varovasti käännellen valkuaisvaahto ja mantelirouhe.
Kaada seos keksipohjan päälle.
Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen.
Ota vuoka seuraavana päivänä pakastimesta.
Irrota vuoka, aseta kakku tarjolle ja koristele kermavaahdolla ja pikku marengeilla.






Kommentit

  1. Hyvää & rauhallista itsenäisyyspäivää!💙

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET