maanantai 4. lokakuuta 2021

Tuunatut joulupallot

Tuunatut joulupallot


Mun joulukoristelaatikosta löytyy joka vuosi ne samat ei-niin-kivat joulupallot, jotka ei sovi mun joulutyyliin. Siirrän ne aina vaan sivuun sinne laatikon pohjalle. En raaski niitä poiskaan heittää, kun ovat ihan ehjät.


Säästän myös kivoja joulupalloja, jotka olivat joskus mun suosikkeja, mutta ovat menneet vähän rikki. Eikä niitä enää voi laittaa kuuseen roikkumaan.


Tuunatut joulupallot


Idea näissä on järisyttävän helppo! Joulupallo siis vain päällystetään virkatulla ketjusilmukkaketjulla. Melko yksinkertaista, eikö. 


Näitä tarvitset


Villalankaa

Virkkuukoukku

Joulupalloja

Askarteluliimaa tai kuumaliimaa

Ripustin narua


Tee näin


Irrota pallosta ripustimet. 

Kätevimmin saat ne irti sellaisilla työkalulaatikosta löytyvillä pihdeillä. Mun palloista ne irtosivat toisista ihan käsinkin.

Mikäli joulupallostasi on ripustin rikkoutunut, niin ainakin Sinelli myy hopean ja kullanvärisiä ripustimia Sinelli metalliripustin


Virkkaa villalangasta ketjusilmukoita.

Virkattua ketjua menee yllättävän paljon. Esimerkiksi pieneen joulupalloon (halkaisija 13 cm) meni noin 115 cm ketjua. Ketjua voi virkata reilun pätkän, koska sen voi vain saksia sopivan mittaiseksi, kun päällystää palloja.


Ketjun liimauksesta sitten pari pointtia.

Askarteluliimalla saat myös liimattua lankaketjun palloon kiinni. Mutta sileän joulupallon pinnalle ketjun pyörittely on melko haasteellista. Tuommoisen karkeapintaisen ja pienemmän pallon ympärille lankaketju oli helpompi kieputtaa. 

Suosittelen siis käyttämään kuumaliimaa. Säästät hermojasi, mutta varo polttamasta näppejäsi!

Levitä pallon pinnalle haluamaasi liimaa. Aloita liimaus ripustin puolelta. Liimaa aluksi puolet pallosta. 

Aloita villaketjun kieputtaminen ripustimen juuresta. Jätä siis se pallon tappi päällystämättä. Pidä huoli, että ketjun oikea puoli tulee ulospäin. Etene tasaisesti pallon ympäri. Ja katso ettei jää rakoja ketjun väliin.

Etene pallon pohjaan asti lisäten liimaa. Katkaise villalankaketju, kun olet saanut peitettyä koko pallon.

Puristele kevyesti palloa käsissäsi lopuksi, jotta villalankaketju tarttuu kunnolla palloon. Kuumaliimalla kiinnitys sujuu nopeasti. Askarteluliimalla kiinnittyminen kestää kauemmin.

Kun liimaukset ovat täysin kuivuneet, kiinnitä ripustimet takaisin palloihin. Mun palloissa oli kultaiset ripustimet ja se väri ei vaan kuulu mun jouluun. Joten maalasin ripustimet tällä kertaa valkoisella spray maalilla. Jos aiot myös maalata ripustimet, tee se ennen ripustimien kiinnitystä, niin että maali ehtii kunnolla kuivua.

Sitten vaan ripustusnaru uudistettuun joulupalloon kiinni ja kuusen oksalle killumaan!


Lisää askarteluja

Kranssi kirjan sivuista 2 kommenttia: