Glögijuustokakku
Piparkakun ja glögin makua kakussa - sillä ei voi mennä pieleen joulun ajan leivonnassa! Glögijuustokakku on kuulunut mun vakkareihin jo useamman vuoden ajan. Helppo tehdä niin kuin hyydytetyt juustokakut muutoinkin.
Tätä reseptiä on muokattu 10.11.2025 sopimaan paremmin nykyiseen tyyliini tehdä glögijuustokakku. Muutoksena lähinnä piparien määrä, lisätty öljy sekä vaihdettu sokeri tomusokeriin.
Glögijuustokakku
Pohja
200 g piparkakkuja
75 g voita
1 rkl ruokaöljyä
Survo piparkakut muruiksi muovipussin sisällä kaulimen avulla.
Sulata voi, sekoita joukkoon ruokaöljy ja sekoita piparin muruihin.
Pingota pyöreän irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle leivinpaperi.
Taputtele pipari-rasvaseos tasaisesti pohjalle.
Laita vuoka jääkaappiin.
Täyte
4 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1.5 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 rkl maitoa tai vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto ja sokerit.
Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna maito tai vesi mikrossa.
Liota puristetut liivatelehdet kuumaan maitoon/veteen.
Kaada ohuena nauhana liivateseos juustoseoksen sekaan vatkaimella samalla sekoittaen.
Leikkaa leivinpaperista kapea suikale ja laita se vuoan reunoille. Itse suihkautin rasvaa vuoan reunoille, että leivinpaperi pysyisi paremmin paikoillaan.
Levitä juustoseos keksipohjan päälle. Levitä tarkasti myös ihan reunaan asti.
Laita vuoka hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Kiille
4 liivatelehteä
1 dl vettä
3 dl laimentamatonta glögitiivistettä (Marlin perinteinen)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Kiehauta kattilassa vesi.
Liuota liivatteet kuumaan veteen.
Kaada liivateseos sekoittaen kylmän glögitiivisteen joukkoon.
Laita kulho jääkaappiin.
Käy välillä sekoittelemassa glögiseosta.
Sen pitää olla mahdollisimman kylmää muttei vielä hyytynyttä.
Seos saa muuttua aavistuksen paksummaksi.
Ota kakku jääkaapista.
Levitä glögiseos ruokalusikalla varovasti hyytyneen juustoseoksen päälle.
Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä seuraavaan päivään.
Koristeeksi voi pursottaa vaikka kermavaahtoa.
Itse sekoitan kermavaahdon joukkoon vaniljakreemijauhetta, niin pursotuksista tulee jämäkämpiä.
Kermavaahdon päälle voi laittaa vielä vaikka piparminttukarkkimurua tai minikokoisia piparkakku-ukkoja.
Olen joskus ostanut minimuotteja jostain leivontaliikkeestä. Parhaiten pysyi muodossaan tuo piparkakku-ukko. Painoin ihan tavallisesta piparkakkutaikinasta muotilla ukkoja ja paistoin uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 4 minuuttia.
Terveisin
Anne

Kommentit
Lähetä kommentti