Glögijuustokakku

Glögijuustokakku



Piparkakun ja glögin makua kakussa - sillä ei voi mennä pieleen joulun ajan leivonnassa!  Glögijuustokakku on kuulunut mun vakkareihin jo useamman vuoden ajan. Ja helppo tehdä. Niin kuin hyydytetyt juustokakut muutoinkin.

Glögijuustokakku


Pohja:

150 g     piparkakkuja 

75 g       voita

Survo piparkakut muruiksi muovipussin sisällä kaulimen avulla.

Sulata voi ja sekoita piparin muruihin.

Laita pyöreän irtopohjavuoan (23 cm) pohjalle leivinpaperi.

Taputtele pipari-voi seos tasaisesti pohjalle.

Laita vuoka jääkaappiin.


Täyte:

           liivatelehteä

4 dl        kuohukermaa

200 g     maustamatonta tuorejuustoa

0.75 dl    sokeria

1 rkl        vaniljasokeria

4 rkl        maitoa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää tuorejuusto ja sokerit.

Sekoita tasaiseksi.

Kuumenna maito mikrossa.

Liota puristetut liivatelehdet kuumaan maitoon.

Kaada ohuena nauhana liivateseos juustoseoksen sekaan vatkaimella samalla sekoittaen.

Leikkaa leivinpaperista kapea suikale ja laita se vuoan reunoille. Itse suihkautin rasvaa vuoan reunoille, että leivinpaperi pysyisi paremmin paikoillaan.

Levitä juustoseos keksipohjan päälle. Levitä tarkasti myös ihan reunaan asti.

Laita vuoka hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.


Kiille:

4 liivatelehteä

1 dl vettä

3 dl laimentamatonta glögitiivistettä (Marlin perinteinen)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

KIehauta kattilassa vesi.

Liuota liivatteet kuumaan veteen.

Kaada liivateseos sekoittaen kylmän glögitiivisteen joukkoon.

Laita kulho jääkaappiin.

Käy välillä sekoittelemassa glögiseosta.

Sen pitää olla mahdollisimman kylmää muttei vielä hyytynyttä.

Saa muuttua aavistuksen paksummaksi.

Ota kakku jääkaapista.

Levitä glögiseos ruokalusikalla varovasti hyytyneen juustoseoksen päälle.

Laita kakku takaisin jääkaappiin ja anna hyytyä seuraavaan päivään.


Koristeeksi voi pursottaa vaikka kermavaahtoa. 

Itse sekoitan kermavaahdon joukkoon vaniljakreemijauhetta, niin pursotuksista tulee jämäkämpiä. 

Tällä kertaa laitoin kermavaahdon päälle vielä minikokoisia piparkakku-ukkoja. Olen joskus ostanut minimuotteja jostain leivontaliikkeestä. Parhaiten pysyi muodossaan tuo piparkakku-ukko. Painoin ihan tavallisesta piparkakkutaikinasta muotilla ukkoja ja paistoin uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 4 minuuttia.




Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET