Vihreä kuula juustokakkuset

Vihreä kuula juustokakkuset



Tunnustaudun Vihreä kuula fanittajaksi! Ilman niitä joulu ei vain yksinkertaisesti tule. Nuo ihanat pyöreät marmeladipallot. En ole aiemmin käyttänyt niitä leivonnassa. Ne joulutortut, joihin on tyrkätty Vihreän kuulan puolikas vaikuttavat epäilyttäviltä. Oon ehkä vähän jämähtänyt liian tiukasti perinteisiin.


Vihreä kuula levite


Mainoksille olen kuitenkin altis ja kun Vihreä kuula levite ilmestyi kauppoihin, niin olihan sitä testattava. Ei kuitenkaan ekana niihin joulutorttuihin. Koska mulla on se epäluulo niiden suhteen. 

Kun mietin mihin sitä nyt voisi käyttää tuli mieleeni ihan perinteinen hyydytettävä juustokakku. Toisaalta, koska Vihreät kuulat jakavat niin voimakkaasti mielipiteitä niiden herkullisuudesta, tuumasin ettei ehkä kannata tehdä sellaista isoa kakkua. Hirveä urakka olisi syödä se sitten yksin.

Joten päädyin väsäämään näitä pieniä juustokakkusia. Eikös ne kakkusia ole, kun ovat noin pieniä. Eikä tarvitse syödä kaikkia heti, vaan osan voi laittaa suosiolla pakastimeen. Sieltä sitten vaan hetkeksi sulamaan herkkuhetken koittaessa. Ja sulaneena kermavaahtoturaus päälle. Nam!



Pieni juustokakku Vihreistä kuulista



Juustokakkuset


Näihin juustokakkusiin on käytetty yhden kokonaisen hyydytettävän juustokakun verran aineksia. Sain mahdutettua ainekset kahteen 12 kappaleen muffinssivuokaan. 

Muffinssivuoan koloihin laitoin paperiset muffinssivuoat, jotta kakut saa helposti siirrettyä pois. Pakastin myös kakkuset paperivuoat irrotettuna. 

Juustokakkumassasta tulee pehmeää. Tykkään enemmän sellaisesta samettisesta koostumuksesta. Joten irroita paperivuoat varovaisesti. Ehkä massaan voisi lisätä yhden liivatelehden, jos tykkää jämäkämmästä rakenteesta. Tai kenties lisätä tuorejuuston määrää hiukan. Paksummasta massasta juustokakkusten reunatkin tulisivat varmasti vähän siistimmät. Kerro ihmeessä, jos kokeilet muunnella reseptiä!

Juustokakkusten pohjalle tulee sulatettua Fazerin sinistä suklaata. Koska ne suklaalla päällystetyt Vihreät kuulat ovat i-h-a-n-i-a ! Suklaata kannattaa laittaa pohjalle vain ohut kerros. 


Vihreä kuula juustokakkuset


24 kpl

Pohja:


200 g                Digestivekeksejä

80 g                  voita

100 g                Fazerin sinistä suklaata (16 palaa)


                      liivatelehteä

Täyte:


200 g                maustamatonta tuorejuustoa

4 dl                   kuohukermaa

1 dl                   sokeria

1 rkl                  vaniljasokeria

n. 80 g              Vihreä kuula levitettä



Koristeluun:


6 kpl                 Vihreitä kuulia

n. 2 dl               kuohukermaa

                         vihreää geeliväriä

                         strösseleitä


Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään.

Laita paperivuoat muffinssivuoan koloihin.

Levitä keksiseosta jokaiseen muffinsivuokaan. Pienellä shottilasin pohjalla oli kätevä tasoittaa keksiseos tasaisesti.

Sulata suklaa varovasti mikrossa pienissä pätkissä.

Laita suklaasulaa jokaisen keksipohjan päälle noin 1 teelusikallinen. Levitä vähän.

Laita vuoat jääkaappiin.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää tuorejuusto ja sokerit.

Sekoita.

Lämmitä mikrossa tilkka vettä kuumaksi.

Liota liivatelehdet veteen.

Kaada ohuena nauhana juustoseokseen samalla sekoittaen.

Ota muffinssivuat jääkaapista.

Levitä vähän juustoseosta jokaiseen muffinssi koloon. Helpoimmin saa annosteltua, jos laittaa massan pursotuspussiin.

Laita lusikalla tai pursota Vihreä kuula levitettä keskelle muffinssia. 

Täytä muffinssikolot lopulla juustoseoksella.

Tasoita pinta.

Laita jääkaappiin yön ajaksi.

Nosta pienellä lastalla juustokakut pois muffinssivuoan koloista.

Irrota paperiset vuoat varovasti kakuista.

Vatkaa koristeeksi kermaa.

Vedä vihreällä geelivärillä raidat pursotuspussin sisäpuolelle.

Laita kermavaahto pursotuspussiin.

Pursota kermavaahtoruusukkeet jokaisen pikku kakun päälle.

Laita jokaisen kakun päälle 1/4 Vihreästä kuulasta.

Ripottele päälle strösseliä.



Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET