Glöginpäivä 1.12.

glöginpäivä 1.12.


Glögi, tuo loppuvuoden ihana mausteinen höyryävä juoma! Mikä muu tuo enemmän joulun tunnelmaa kuin glögin siemailu kynttilän valossa. Kun ulkona vihmoo vettä ja on jo iltapäivästä pilkko pimeää. Glögi on kuin ystävän lämmin halaus. Se tuo sisäistä lämpöä ja hymyn huulille.glögi ja piparkakut


Glögin kaverit


Glögin kanssa sopii tarjottavaksi tietysti perinteiset piparkakut ja joulutortut. Mun mieleen on glögin ja suolaisen yhdistelmä. Ai jai, juustolautasen kylkeen mukillinen kuumaa glögiä. Tai ihan mikä tahansa suolainen piirakka. Toimii!

Glögiä voi siemailla ylhäisessä yksinäisyydessä. Tai kerääntyä porukalla viettämään pikkujouluja tai maistelemaan kauden uutuus glögejä. Glögistä voi tehdä vaikka tervetulojuoman skumpan kanssa.

Glögejä on alkoholittomia ja prosenteilla varustettuja. Makuja on loputtomasti. Et takuulla pääse kyllästymään!
glögi ja joulutortutGlöginpäivä


Ruotsissa on vietetty glöginpäivää Glöggens dag joka joulukuun ensimmäinen vuodesta 2016. Eikö sunkin mielestä olisi jo aika ottaa tämä teemapäivä käyttöön myös Suomessa? 
 
Maailmalta löytyy Mulled Wine Day, jota vietetään 3. maaliskuuta. Jotenkin tuo ajankohta ei tunnu oikealta täällä koto Suomessa. Maaliskuussahan päivät ovat jo pidentyneet ja ihmisillä on ajatukset jo orastavassa keväässä. 

Glögi, pimeä vuodenaika ja joulu liittyvät niin saumattomasti yhteen, että tuo joulukuun ensimmäinen tuntuu juuri oikealta ajankohdalta juhlistaa tätä mahtavaa juomaa.


Kaada siis itsellesi mukillinen höyryvän mausteista glögiä, ota kuva ja jaa Instagramissa otoksesi #glöginpäivä 
Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET