Operaatio joulukuusen kasvatus ruukussa

Joulukuusi ruukussa

Netissä oon törmännyt juttuihin aidoista joulukuusista, jotka on istutettu ruukkuihin. Ruukkujoulukuusia voi vuokrata pääkaupunkiseudulla kotiin toimitettuna ja joulun jälkeen kuuset istutetaan uudestaan maahan. Ja seuraavana jouluna samat kuuset voi vuokrata uudestaan.  Myös puutarhamyymälöissä ja kuusimyyjillä on myytävänä ruukkukuusia.


Joulukuusiprojektin tausta

Maalla omakotitalossa asuvana haluaisin kuitenkin kokeilla tuommoisen kuusen kasvatusta itse. Kesällä puutarhahommia tehdessä pihalta löytyikin mukavan kokoinen pikkuinen metsäkuusi. Ja kasvihuoneesta vapautui yksi suurehko muoviruukku. Joten ajattelin kirjata kokemuksia tänne blogiin mun joulukuusen kasvatusprojektista.


Mitä on luvassa

Pääset seuraamaan joulukuusen taivalta ihan alusta alkaen. Saat selville miten kuusi kannattaa istuttaa. Hoitotoimet kasvukautena? Selviääkö kuusi edes jouluun asti? Miten sitä hoidetaan jouluna sisällä?  Mitä kuuselle tehdään joulun jälkeen? Jatkuuko kuusen kasvu ruukussa seuraavan kevään, kesän ja syksyn?  Onko koko joulukuusiprojekti tuhoon tuomittu?


Itsellä tähän ei liity sen kummempia intohimoja kuin uteliaisuus. En tosiaan ole puutarhuri sen enempää kuin ekologisuuden ja kestävän kehityksen asiantuntija. Mutta olisihan se kätevää saada kotiin sama joulukuusi joka joulu ja seurata sen kasvua!


Olisi kiva kuulla teidän kommentteja, mielipiteitä, vinkkejä ja kokemuksia ruukutetusta joulukuusesta.


Tervetuloa Kerkko joulukuusen kasvutarinaan!

Pitäkää peukkuja Kerkolle ja mulle!!


ps. Ja ihan pakko oli kokeilla jo nyt miltä joulukuusi mahtaa näyttää sisällä.


Joulukuusi ruukussaKommentit

Lähetä kommentti

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET