Jouluherkkuja - maapähkinävoifudge
Maapähkinävoifudget |
Nämä fudget ovat todella nopea valmistaa. Ei tarvitse mittailla lämpötiloja. Ainekset vain kiehautetaan nopeasti kattilassa ja sekoitetaan maapähkinävoi massa lopuksi sokerin joukkoon.
Käytin vuokana suorakaiteen muotoista leipävuokaa, joten näistä tulee paksuja paloja. Jos haluat matalampia fudgeja, käytä hiukan isompaa vuokaa.
Ja ovat makeita! Maapähkinävoi maistuu voimakkaasti. Ensi kerralla taidan sulattaa näiden päälle vielä tummaa suklaata.
Maapähkinävoifudge
Näitä tarvitset
350 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
1 dl ruokakermaa
350 g maapähkinävoita
Tee näin
Laita leipävuokaan (n. 10 x 20 cm) leivinpaperia. Jätä puolet leivinpaperista toiselle sivulle. Se käännetään lopuksi fudgen päälle.
Mittaa tomusokeri ja vaniljasokeri valmiiksi kulhoon.
Kiehauta paloiteltu voi, kerma ja maapähkinävoi kattilassa keskilämmöllä koko ajan varovasti sekoittaen. Älä keitä. Riittää, että voi sulaa ja massa näyttää tasaiselta.
Kaada maapähkinävoimassa sokerin päälle ja vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella.
Kaada valmis fudgemassa vuokaan. Tasoita hyvin myös kulmista.
Taita lopuksi leivinpaperin puolikas fudgen päälle.
Anna jäähtyä huoneenlämpöseksi ja laita lopuksi jähmettymään jääkaappiin mielellään yön yli.
Leikkaa palasiksi ja säilytä ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa.
Kommentit
Lähetä kommentti