Joulutähtien kasvuspurtti

Minijoulutähdet

Ostin viime jouluna kukkakaupasta semmoisia ihan pikkiriikkisiä joulutähtiä. Viiden sentin purkeissa nökötti noin 8 senttiset söpöt valkoiset joulutähdet. Niillä oli kiva koristella joulupöytä, kun eivät vieneet paljon tilaa. Ja toki valintaan vaikutti hinta. Yhden normi joulutähden hinnalla sain kuusi minitähteä.

Ja nyt kesän lopulla minijoulutähdistä on kasvanut jo noin 25 senttiä korkeat!

Joulutähden perushoito


Joulutähti on meidän huushollissa hankalan kukan maineessa. Onnistun saattohoitamaan sen lähes joka vuosi viimeistään joulunpyhinä. Jokusia onnistumisia on takana.


Muutamia perusjuttuja, jotka kaikki varmaan tietää, mutta ei vaan noudata 😁


  • Joulutähti on viluinen tyyppi. Pakkaa oikeasti kunnon fylleihin ennen kuin astut kaupasta ulos kylmään ulkoilmaan!

  • Sijoita joulutähti kauas ulko-ovesta tai avattavasta ikkunasta.

  • Lämpöpatterin kylkeenkään sitä ei kannata laittaa ettei multa pääse kuivumaan liikaa.

  • Kastele maltillisesti. Pieni loraus ettei vesi jää seisomaan. Ja se pintamulta saa kuivahtaa aavistuksen kastelukertojen välillä.


Hoiva joulun jälkeen

Minulla nämä minijoulutähdet olivat koko talven olohuoneen ruokapöydällä. Ei ihan ikkunan vieressä, mutta ei kuitenkaan ihan pimeässäkään. Ja ihan niissä pienissä alkuperäisissä ruukuissaan.

Jatkoin maltillista kastelua vedellä koko talven. Jossain vaiheessa kukat alkoivat pudottaa lehtiään. Tuumin, että jaahas - nyt ne sitten kuolevat. Yksi kuudesta joulutähdestä kuolikin talven aikana, mutta loput viisi alkoivat tekemään hentoa uutta kasvua kevään korvalla.

Siinä vaiheessa aloin antamaan niille kukkalannoitetta kasteluveden joukossa.Minijoulutähdet elokuussa


Joulutähtien kesä

Siirsin kevään taimikasvatuksien tieltä joulutähdet keittiön lipaston päälle länsi-ikkunan ääreen. Kastelu on ollut edelleen maltillista ja olen lannoittanut niitä koko kesän. Pintamulta saa kuivahtaa kastelujen välillä. Kesäkeleillä eivät ole olleet moksiskaan vedosta, vaikka tuossa lipaston vieressä on meidän terassin ovi.


Valmistautuminen uuteen jouluun

Viime vuotinen uudelleen kukittamisprojekti meni pahasti penkin alle. Joulutähti kertakaikkiaan heitti veivinsä kesken kaiken. En aio sen kuitenkaan lannistaa, vaan aion yrittää saada nämä minijoulutähdet kukkimaan tänä jouluna.

Syyskuussa on aika aloittaa pimeä hoito. Mietin istuttaisinko kaikki viisi joulutähteä yhteen isoon ruukkuun vai pidänkö edelleen kukat alkuperäisissä ruukuissaan. Se jää nähtäväksi.

Ja tällä kertaa aion kokeilla pahvilaatikolla peittämistä tai sitten roudaan kukat komeroon pimennyksen ajaksi. Siinä onkin sitten puuhaa koko syksyksi.
Joulutähden uudelleen kukittaminenSinun vinkkisi joulutähden hoitoon


Jaa mulle kernaasti omat vinkkisi joulutähden hoidosta! Oletko kenties saanut ne kukkimaan uudestaan.


Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET