Pihlajanmarjahyytelö


Pihlajanmarjahyytelö

Meidän valtavan ison ja vanhan pihapihlajan oksat notkuvat marjoista tänä syksynä! Pihan muissa pihlajissa ei kuitenkaan juuri marjoja näy. Huomaan, että osa marjoista on alkanut jo happanemaan, joten lienee aika kerätä syötäväksi kelpaavat parempaa käyttöä varten.


Pihlajanmarjat

Pihlajanmarjojen käsittely


Kerää pihlajanmarjat terttuineen. Poimi pois huonoksi menneet marjat. Perkaa pihlajanmarjat tertuistaan ja huuhtele marjat hyvin. Laita marjat pakastimeen yön yli. Näin niihin tulee hiukan makeutta. 

Tai voit kerätä pihlajanmarjat yksitellen jo valmiiksi.

Olisi ollut kiva kerätä marjoja enemmänkin, mutta tertut olivat niin ylhäällä etten yltänyt niihin edes haravan avulla.

Ja vinkki vitonen: kerää pihlajanmarjat kuivalla säällä. Marjatertuista tulee melkoisesti roskia. Ja jos on märkää ne roskat takertuvat sormiin.


Pihlajanmarjahyytelö


1 litraa            perattuja pihlajanmarjoja

2.5 dl                 vettä

0.5 kg                hillosokeria

  
Kiehauta vesi kattilassa.

Lisää kiehuvaan veteen peratut pihlajanmarjat.

Keitä marjoja 15 minuuttia miedolla lämmöllä kannen alla.

Siivilöi mehu toiseen kattilaan, mutta älä painele marjoja, jotta mehu jää kirkkaaksi. Mehua tuli 4 desiä.

Sekoita mehun joukkoon hillosokeri.

Anna mehun kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia ilman kantta sekoittamatta. Seos kuohuu paljon.

Tee hyytelökoe:

Tiputa vähän hyytelöä kylmälle jääkaapissa olleelle lautaselle.

Vedä siihen lusikalla vako.

Jos vako ei umpeudu, on hyytelö valmista.


Kuori päältä pois vaahto ja purkita sopivan pieniin kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje purkit heti.


Herkkua joulupöytään


Pihlajanmarjahyytelö on ihan mahtavan hyvää juustojen lisukkeena. Itse tykkään yhdistelmästä piparkakku, sinihomejuusto ja pihlajanmarjahyytelö. Herkkua!

Aion kokeilla tätä myös joulukinkun kaverina.

Sopivan pieniin lasipurkkeihin säilöttynä hyytelöstä saa kivoja joululahjoja.



Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET