Suklaajuoma lämmittää ja luo joulutunnelmaa

Suklaajuoma kermavaahdolla

Suklaajuoma on täydellinen juoma pimeään ja kylmään vuodenaikaan! Ja puhun nyt siis ihan oikeasta suklaajuomasta, en kaakaosta. Joka sekin on tietysti hyvää.

Suklaajuoma on ihan toisella tasolla. Se on kuin nestemäistä suklaata. Nam! Suklaista makua voi säädellä oman makunsa mukaan käyttämällä pelkkää maitosuklaata. Tai lisänä valkosuklaata. Tumman suklaan ystävä taas sekoittaa sitä juomaansa.

Suklaajuoma ei mielestäni ole niin makeaa kuin kaakaojuomajauheesta valmistettu kaakao. 


Suklaajuoma tarvikkeet

Suklaajuoma tarvikkeet

  • Maitoa

  • Rouhittua suklaata

  • Vaahtokarkkeja

  • Kermavaahtoa

  • Strösseleitä


Suklaajuoman valmistus


Suklaajuoma vinkit

Kuumenna maito riittävän kuumaksi, jotta suklaarouhe sulaa siihen hyvin. Jos tarjoat suklaajuomaa isommalle porukalle, voit keittää maidon kattilassa ja kaataa termospulloon. Näin ei jokaista mukillista tarvitse lämmitellä erikseen. Käytä vain sellaista termospulloa, jossa ei ole ollut aiemmin kahvia tai teetä, jotta vältyt makuhaitoilta.

Suklaana voit käyttää lempisuklaatasi, mutta suklaajuomassa toimii myös vallan mainiosti ihan kaupan halpis suklaalevyt. Voit rouhia suklaalevyt lajeittain omiin purkkeihin tai sitten teet suklaasekoituksen.

Suklaarouheen määrää on vaikea arvioida. Se riippuu kuinka karkeaa tai hienoa saat rouheesta tehtyä. Arvelisin, että sopiva määrä mukilliseen on noin 2 ruokalusikallista. Maistelemalla saat oman maun mukaista suklaajuomaa. Itse olen sitä mieltä, että suklaajuoma saa olla erittäin suklaista.

Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja siirrä se pursotuspussiin. Säilytä purostuspussi jääkaapissa. Pursotettu kermavaahto tuo oman juhlallisen lisänsä suklaajuomaan. Suosittelen! Vaikka toki ihan lusikoitukin kermavaahto ajaa asiansa.
Lue lisää


Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET