Amaryllikset lepäämään

Amaryllis yllätti keväällä

Sain amarylliksen kukkimaan uudestaan! Harmi vaan, että tuolloin oli toukokuun alku. Edellinen vahinkokukka oli jokusia vuosia sitten heinäkuussa. Olen siis vihoviimeinen ihminen neuvomaan kuinka saat amarylliksen kukkasipulin kukkimaan uudestaan ja uudestaan.


Varastossa lojuneet kukkasipulit

Viime vuoden uudelleen kukitus projekti meni perinteisesti ns. penkin alle. Mun amaryllikset halusivat tuolloinkin vain kasvattaa lehtiä. Joulun jälkeen hoivasin niitä kuten mitä tahansa viherkasvia. Keväällä siirsin ne jälleen kasvihuoneeseen. Sinne päätyi myös kaupasta hankitut kukkineet amaryllikset.

Löysin lopputalvesta meidän varastosta myös jotain vanhoja amarylliksen kukkasipuleja. Päätin istuttaa nekin tuoreeseen multaan kukkaruukkuun kasvamaan, kun olivat niin onnettoman pieniä. Ja sieltähän päätti yksi amaryllis yllättää toukokuun alussa, kun kukkapenkeissä kukkivat vasta tulpaanit ja narsissit. Mahdottoman upeat ja suuret punaiset kukat ilahduttivat meitä kevään kunniaksi. Ja kukinnan loputtua ja kelien lämmettyä päätyivät nämäkin unohtuneet ja kaltoin kohdellut amarylliksen alut kasvihuoneeseen kesälomalle.

Syyslepo

On taas aika aloittaa alusta amaryllisten kanssa. Kannoin ihan kaikki kesälaitumilla olleet kukat lämpimään varastoon ikkunan äärelle. Käyn kurkkaamassa välillä niiden vointia. Enkä anna pisaraakaan vettä. Sitten kun lehdet alkavat kellastua heivaan ne varaston pimeään nurkkaan.

Pidäthän peukkua, että tänä vuonna onnistun! 

Anne Joulumama


Lue lisää

Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET