Joulukausi käyntiin

 

Joulumuki ja joulukausi käyntiin


Syyskuu alkaa ja on aika kaivaa joulumukit esiin, sytyttää kynttilät, kytkeä jouluvalot päälle, nostaa läppäri naftaliinista, teroittaa kynät ja herättää Joulumama henkiin.


8 kuukautta kesähuumaa riittää

Uuden vuoden jälkeen alkaa siemenpussien hypistely, puutarhahommien suunnittelu ja keväästä haaveilu. Esikasvatuspuuhissa kuluukin mukavasti alkuvuosi.

Meillä on puolen hehtaarin kokoinen melko luonnontilainen piha. Viimeiset 7 vuotta olen yrittänyt saada sitä puutarhamaiseksi. Tänä kesänä kärräsin kottikärryllä kuorma-auto lavallisen verran multaa pitkin pihaa kasvualustaksi mun kasveille! Siinä ei ole jäänyt juuri aikaa joulusta haaveiluun.

Elokuun loppuun sattui vielä hellepäivä, jonka vietin lämmöstä nautiskellen pihalla. Seuraavana päivänä alkoikin kaatosade, taivas oli pilvessä ja lämpötila romahti. Kiitti säiden haltija - erinomainen keino saada mut karkotettua sisätiloihin.


Tipe tap rauhalliseen tahtiin

Ajattelin tänä vuonna aloittaa joulun odotuksen maltillisesti. Aiempina lukemattomina vuosina syyskuusta lokakuun loppuun aika on suorastaan madellut kohti joulua. Somekin on täynnä jotain ihme Halloween huttua (haloo, ketä kiinnostaa!). Joten täällä kotona oon sitten jouluttanut jo ihan täysillä, kun oli päästävä joulutunnelmaan. Piparit, glögit, joululeffat, joululehdet, joulukoristeet ja joululaulut. Täysi joulukattaus. Ehkä jopa jonkinlainen yliannostus.


Tällä kaudella joulun odotus saa tulla omalla painollaan fiiliksen mukaan. Glögipullo toki on jo odottamassa keittiön kaapissa ja torttutaikina pakastimessa. Tähän hetkeen saa riittää kynttilöiden poltto, muutamat jouluvalot sisällä ja tee joulumukista.

Joulumusiikkia

Loppukesästä oon rallatellut hiukan jo joululauluja. Ja Instan joulureelsejä katsellessa on pauhannut Michael Bubleet ja Mariah Careyt. En kuitenkaan vielä ole uppoutunut omien Spotifyn joulusoittolistojen äärelle.

Jouluhengen herättelyyn kuuluu ehdottomasti joulumusiikki. Löysinkin Spotifysta rauhallisia sovituksia joululauluista. Semmoista hissimusiikkia. Kannattaa siis hyödyntää Spotifyn omia joulusoittolistoja. Löytyy vaikkapa sellaisia kuin Christmas Coffeehouse, Christmas Peaceful Piano, Cozy Christmas Pop jne.

Oma suosikkini tähän joulukauden alkuun on Christmas Choir Spotify Christmas Choir soittolistaan tästä Perinteisiä englantilaistyylisiä poikakuoro versioita joululauluista (Carols).

Ja tämä ei ollut minkään sortin Spotifyn mainos, vaan vain vinkki sulle, joka kaipaat ehkä jotain uutta kuunneltavaa joulukauden alkuun.

 Ihanaa joulun odotusta


Joulublogin aiheita on kerääntynyt jo melkoinen lista. Katsotaan mitä niistä valikoituu tänne blogiin asti. 

Lämpimästi tervetuloa jouluttamaan kanssani tänäkin joulukautena!

Jouluterveisin
Anne Joulumama





Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET