Lähtölaskenta aattoon

 

Joulukoristelaatikko


Sata päivää! Sen verran on aikaa jouluaattoon. On aika raottaa joulukoristelaatikkoa. Oi, mikä ilon läikähdys tuntuukaan rinnassa, kun kannen alla kimmeltää kuusenpallot ja tontut availevat siristäen silmiään. Pieniä metallirasioita ja pahvisia kenkälaatikoita on hauska availla ja yllättyä jokaisen kohdalla erikseen mitä pitävätkään sisällään. Kahdeksassa kuukaudessa unohtaa autuaasti mitä koristeita sitä omistaakaan. 

Matkakirstu

Unelmoin edelleen joululle omistetusta kokonaisesta huoneesta. Sitä odotellessa täytyy keksiä muita ratkaisuja joulukoristeiden säilytykseen.  Löysin paikallisesta roskalavaryhmästä tuon kuvassa olevan aivan ihanan ikivanhan matkakirstun. Siihen toki mahtuu vain osa joulukoristeista. Mutta pidän ajatuksesta, että sitä voi säilyttää olohuoneessa. Ja kun joulukaiho yltyy oikein kovaksi, niin sinne voi helposti kurkistaa.

Joulukauden ensimmäinen glögi

Glögiä kiitos

Joulukoristeluiden rapisteluiden jälkeen maistuu ensimmäinen kupillinen höyryävän kuumaa glögiä. Se on erityisen hyvää näin joulukauden alussa. Kaupan pipari kelpaa sellaisenaan glögin kyytipoikana. Vähän kaipaisin kyllä sitä Aura juuston siivua tuohon päälle. Mutta ensi kerralla sitten.

Koristelaatikosta pääsi pöytää koristamaan tähti ja söpö possukynttilänjalka. Muratti kranssi on kasvanut tuuheaksi kesän aikana. Kieputin sen ympärille valoköynnöksen. Ruukkuun pääsivät keittiön laatikosta kesälomaltaan palaavat enkeli- ja kanelitankokoristetikut.

Joulukirjoista ja -lehdistä pyyhin pölyt ja asetin penkin päälle sopivasti käden ulottuville. Joululaulut vielä taustalle soimaan. Täydellistä! Jouluaatto - täällä jo odotetaan sua!


Anne Joulumama




Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET