Joulumama testaa - kuulien taisto

Fazerin glögikuulia ja vihreitä kuulia

Olen suuri marmeladien ystävä. Ja totta kai, jouluun ja joulun odotukseen kuuluu ehdottomasti Fazerin vihreät kuulat. 

Marmeladi tuntuu olevan sellainen tuote, joka jakaa voimakkaasti mielipiteitä. Joko sitä rakastetaan tai inhotaan. 

Joulusesongin uutuus

Fazerilta tuli markkinoille tänä vuonna marmeladi uutuus. Glögikuulat - kuulostaa niin ihanalta ja herkulliselta! Kaksi mun lempimakua yhdistettynä, glögi ja marmeladi. Pakko olla hyvää!



Punaisia glögikuulia ja vihreitä kuulia

Makutesti

Katoin päiväteet syksyiseen kasvihuoneeseen ja odotukset olivat todella korkealla. Vihreät kuulat ovat olleet mun lemppareita lapsuudesta asti. 

Pitääkö muuten sunkin mielestä tuollainen marmeladi kuula nauttia halkaistuna? 

Miltä maistui?

Mulla oli tosiaan kyytipoikana ihan vaan perus mustaa teetä, jotta se ei häiritsisi makuelämystä. Söin useamman glögikuulan. Ensivaikutelma glögikuulasta oli, että se tuntuu yllättävän makealta. Makeammalta kuin vihreä kuula. 

Kanelin maku on tosi voimakas. Olin odottanut enemmän glögimäistä makua. Mutta ehkä se johtuu siitä, että en välitä erittäin kanelisista glögeistä. (Minusta Marlin perinteinen glögi on se paras.)

Lopputulemana glögikuulasta jäi sellainen vähän tunkkainen maku suuhun. Vihreä kuula maistui huomattavasti raikkaammalta. Jos nyt marmeladia voi sillä sokerimäärällä raikkaaksi sanoa.




Marmeladikuulia ja teetä kasvihuoneessa
                                

Kumpi voitti?

Voiton vei selvästi siis perinteinen vihreä kuula. Glögikuulat vaativat ehkä vielä lisää makustelua kynttilän valossa ja joulumusiikin soidessa taustalla. Ehkäpä vahvasti kesään viittaava kasvihuone oli vääränlainen miljöö makutestille.

Uusi mahdollisuus

Glögikuulien makeus vaatii minusta rinnalleen suolaisen elementin. Kokeilin vielä kirjoituspöydän ääressä josko sinihomejuusto sopisi glögikuulan makumaailmaan. Ja yllättävän hyvin Aura juusto käy glögikuulan kanssa.

Glögikuulia aion siis jatkossakin ostaa. Niitä kannattaa laittaa tarjolle joulunajan juustotarjottimelle. Koska makea ja suolainen yhdessä on vaan niin hyvää.

Glögikuula homejuustolla

Pisteet

Glögikuulat saavat Joulumamalta tässä vaiheessa 🤶🤶🤶 / 5

Mitä mieltä sä oot?

Ootko ehtinyt jo testaamaan glögikuulia? Miltä maistuivat sun suussa?

Terveisin
Anne



Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET