Pehmeä piparkakku
Pehmeä piparkakku |
Kaikki rakastavat joulun maustekakkua! Vai rakastaako? Maustekakku on ollut yksi niistä jouluherkuista, josta en ole erityisemmin välittänyt. Siinä on mun makuun jotenkin ihan liian voimakas maku. Luulen, että syyllinen on neilikka. Sen maku on jotenkin niin pistävä ja hallitseva.
Hävikkileivontaa
Jääkaapissa oli parasta ennen päiväyksen ohittanut kermaviilipurkki sekä pursotuspussissa muffinssien kuorrutteeksi tehtyä voikreemiä. Näiden jatkojalostusta miettiessäni tuli mieleen joulu ja maustekakut.
Tuorejuustokuorrute sopii kaikkiin kuivakakkuihin ja erityisen hyvin maustekakkuun. Se taittaa mausteisuutta ja antaa lisämakua kakkuun. Onhan kuorrutettu kuivakakku myös kivan näköinen.
Pehmeä piparkakku kuulostaa myös jouluisemmalta kuin pelkkä maustekakku.
Pehmeä piparkakku
100 g voita
3 dl fariinisokeria
3 munaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl pomeranssia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 dl (hapanta) kermaa / kermaviiliä
Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita mausteet tässä vaiheessa taikinan joukkoon.
Yhdistä jauhot ja sooda.
Sekoita jauhoseos kerma(viili)n kanssa taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (1.5 litra).
Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50 minuuttia.
Kuorrute
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl pehmeää voita
0,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Vatkaa kuohkeaksi muutama minuutti.
Päälle
pakastepuolukoita
Kumoa kakku jäähtyneenä kakkuvuoasta.
Levitä tuorejuustokuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle.
Ripottele päälle puolukat.
Pehmeä piparkakku on parasta aikaisintaan seuraavana päivänä.
Säilytä kakku jääkaapissa.
Terveisin
Anne
Kommentit
Lähetä kommentti