Pehmeä piparkakku

Pehmeä piparkakku

Kaikki rakastavat joulun maustekakkua! Vai rakastaako? Maustekakku on ollut yksi niistä jouluherkuista, josta en ole erityisemmin välittänyt. Siinä on mun makuun jotenkin ihan liian voimakas maku. Luulen, että syyllinen on neilikka. Sen maku on jotenkin niin pistävä ja hallitseva.

Hävikkileivontaa

Jääkaapissa oli parasta ennen päiväyksen ohittanut kermaviilipurkki sekä pursotuspussissa muffinssien kuorrutteeksi tehtyä voikreemiä. Näiden jatkojalostusta miettiessäni tuli mieleen joulu ja maustekakut. 

Tuorejuustokuorrute sopii kaikkiin kuivakakkuihin ja erityisen hyvin maustekakkuun. Se taittaa mausteisuutta ja antaa lisämakua kakkuun. Onhan kuorrutettu kuivakakku myös kivan näköinen.

Pehmeä piparkakku kuulostaa myös jouluisemmalta kuin pelkkä maustekakku. 


Pehmeä piparkakku tuorejuustokuorrutteella


Pehmeä piparkakku

100    g        voita
3        dl       fariinisokeria
3                  munaa
2        tl        kanelia
1        tl        kardemummaa
1        tl        inkivääriä
1        tl        pomeranssia 
2,5    dl        vehnäjauhoja
1        tl        soodaa
1        dl       (hapanta) kermaa / kermaviiliä     

Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
Lisää munat yksitellen vatkaten.
Sekoita mausteet tässä vaiheessa taikinan joukkoon.
Yhdistä jauhot ja sooda.
Sekoita jauhoseos kerma(viili)n kanssa taikinaan.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (1.5 litra).

Paista uunin alatasolla 175 asteessa 50 minuuttia.

Kuorrute

200    g     maustamatonta tuorejuustoa
1        rkl   pehmeää voita
0,5     dl    tomusokeria
2        tl     vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Vatkaa kuohkeaksi muutama minuutti.

Päälle

pakastepuolukoita

Kumoa kakku jäähtyneenä kakkuvuoasta.
Levitä tuorejuustokuorrute täysin jäähtyneen kakun päälle.
Ripottele päälle puolukat.

Pehmeä piparkakku on parasta aikaisintaan seuraavana päivänä. 
Säilytä kakku jääkaapissa.

Terveisin
Anne



Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET