Luciakranssi
Luciakranssi |
Pullakranssi tuo juhlavaa tunnelmaa kahvipöytään. Lucia pulliin tulee sahramia, mutta jostain syystä se ei ole minun suuni mukaista.Tässä Luciakranssissa on vaniljan makuinen täyte.
Luciakranssi
1 kranssi ja muita pullia - tai 2 kranssia
5 dl maitoa tai vettä
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
13-14 dl jauhoja
2 pussia kuivahiivaa (á 11 g)
150 g pehmeää tai sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
n. 100 g voita
1/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
(keltaista elintarvikeväriä)
Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi mikrossa.
Lisää lämmitettyyn nesteeseen suola, kardemumma ja sokeri.
Lisää kuivahiivat pieneen määrään jauhoja.
Alusta taikina käsin tai koneella.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.
Jaa taikina kahteen osaan.
Leivo joko 1 kranssi ja tee lopusta taikinasta vaikka pikkupullia. Tai leivo 2 kranssia.
Kauli puolikas taikina levyksi.
Sekoita voi, sokeri ja vaniljasokeri tahnaksi.
Lisää tahnaan halutessasi muutama tippa keltaista elintarvikeväriä.
Levitä voi-sokeriseos taikinalevylle.
Kääri taikina tiiviiksi rullaksi leveästä päästä.
Halkaise rulla keskeltä halki, mutta jätä toisesta päästä kiinni.
Käännä raidalliset täytepuolet ylöspäin.
Letitä taikina, niin että raidallinen puoli jää ylöspäin.
Yhdistä päät yhteen, siirrä kranssi uunipellille ja muotoile vielä kranssi pellillä.
Anna kohota 15 minuuttia.
Voitele kananmunalla.
Ripottele päälle hienoa sokeria.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Kaunis kranssi. Itsellä sama juttu ettei sahrami oikein pullassa maistu.
VastaaPoistaKiitos! Sahrami jakaa todella paljon mielipiteitä.
PoistaKaunis on kranssi :)
VastaaPoistahttp://jouluni.blogspot.com/
Kiitos paljon!
Poista