Luciakranssi

Luciakranssi

Pullakranssi tuo juhlavaa tunnelmaa kahvipöytään. Lucia pulliin tulee sahramia, mutta jostain syystä se ei ole minun suuni mukaista.Tässä Luciakranssissa on vaniljan makuinen täyte.

Luciakranssi


1 kranssi ja muita pullia - tai 2 kranssia

5 dl         maitoa tai vettä

2 tl          suolaa

2 rkl        kardemummaa

2 dl         sokeria

13-14 dl  jauhoja

2 pussia kuivahiivaa (á 11 g)

150 g     pehmeää tai sulatettua voita tai margariinia


Täyte:

n. 100 g     voita

1/4 dl         sokeria

1 rkl           vaniljasokeria

(keltaista elintarvikeväriä)

Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi mikrossa.

Lisää lämmitettyyn nesteeseen suola, kardemumma ja sokeri.

Lisää kuivahiivat pieneen määrään jauhoja.

Alusta taikina käsin tai koneella.

Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia.

Jaa taikina kahteen osaan. 

Leivo joko 1 kranssi ja tee lopusta taikinasta vaikka pikkupullia. Tai leivo 2 kranssia.

Pullakranssi


Kauli puolikas taikina levyksi.

Sekoita voi, sokeri ja vaniljasokeri tahnaksi. 

Lisää tahnaan halutessasi muutama tippa keltaista elintarvikeväriä.

Levitä voi-sokeriseos taikinalevylle.

Kääri taikina tiiviiksi rullaksi leveästä päästä.

Pullakranssi


Halkaise rulla keskeltä halki, mutta jätä toisesta päästä kiinni.

Käännä raidalliset täytepuolet ylöspäin.

Pullakranssin letitys


Letitä taikina, niin että raidallinen puoli jää ylöspäin.

Pullakranssi


Yhdistä päät yhteen, siirrä kranssi uunipellille ja muotoile vielä kranssi pellillä.

Anna kohota 15 minuuttia.

Voitele kananmunalla.

Ripottele päälle hienoa sokeria.

Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.




Katso myös muita reseptejä














Kommentit

  1. Kaunis kranssi. Itsellä sama juttu ettei sahrami oikein pullassa maistu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sahrami jakaa todella paljon mielipiteitä.

      Poista
  2. Kaunis on kranssi :)
    http://jouluni.blogspot.com/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET