Joulutähdet komeroon

Joulutähdet vm 2022 lokakuussa 2024

Voisko mua kutsua jo viherpeukaloksi, kun olen saanut pidettyä hengissä joulutähdet toissa joululta? Kyllä voi! Oon vuosikymmenet tapellut niiden kanssa, että pysyisivät hengissä edes joulunpyhät. Ja nyt kaikki vaivannäkö palkitaan hyvin voivilla kukilla.



Minijoulutähdet

Pikkiriikkisistä joulutähdistä on kasvanut kahdessa vuodessa jo melkoisia puskia. Kasvihuoneessa vietetyt kesät ovat selvästi sopineet niille. Istutin ensimmäisen joulun jälkeen minijoulutähdet isompaan ruukkuun. Näin niitä on helpompi siirrellä.

Istutin myös viime jouluiset uudet joulutähdet ruukkuun ja hoivasin kesän yli. Hyvin voivia ovat nekin.

Joulutähti lokakuussa

Joulutähden pimennyksen tulos


Uudelleen kukkiva joulutähti marraskuussa


Joulutähtien pitäminen pimeässä 14 tuntia vuorokaudessa todellakin virittää ne muodostamaan kukkia. Kymmenen tuntia valoa onkin vähän haastavampaa Suomen synkässä ja harmaassa syksyssä. 

Marraskuussa vain yksi joulutähdistä jaksoi muodostaa kukan, vaikka pidin kukat valoisimman ikkunan äärellä.


Maaliskuussa kukkimaan intoutuneet joulutähdet


Luonnonvalon lisääntyessä keväällä joulutähdet intoutuivatkin kukkimaan oikein kunnolla. Valitettavasti todistusaineisto puuttuu. Olen hävittänyt kuvan keväisistä täydessä kukassa olevista joulutähdistä.

Päätelmä 

Luonnonvaloa ei selvästikään ole riittävästi Suomen syksyssä, jotta joulutähdet jaksaisivat muodostaa runsaasti kukkia. Tänä vuonna aionkin varustautua kasvilampulla. Itse lamppu on vielä ostamatta, mutta ikkunavalaisin on jo hankittu. Viritän sen ihan lähipäivinä verhotankoon riippumaan joulutähtien yläpuolelle.

Lokakuu on komerokuukausi

Lokakuun alussa on taas koittanut se aika, kun joulutähtiä voi alkaa pitää pimeässä. Omat kukkani ovat jo niin isoja, että eivät mahdu komeron hyllylle. Onneksi mulla on iso puuarkku, jonne joulutähdet on helppo siirtää.

Jos haluat kokeilla joulutähtien uudelleen kukittamista, niin alla olevasta linkistä voit lukea lisää aiheen tiimoilta. 

Terveisin
Anne


Lue lisää


Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET