Kaakaota ja kermavaahtoa

Kaakaobaari aika


On taas se aika vuodesta, kun kasataan kaakaobaari lipaston päälle! Mä rakastan kaakaota ja suklaajuomaa näin joulun aikaan. 

Peruskattaus meidän kaakaobaarissa on vakio. Kaakaojauhetta, maito- ja valkosuklaata, strösseleitä, piparminttukeppejä / polkakarkkeja sekä vaahtokarkkeja. Ja kaakaoon kuuluu ehdottomasti se kermavaahtoturaus siihen päälle!

Asianmukaiset kaakaomukit

Kaakaokupit ja tykötarpeet

Mulla joulu on puna-valkoinen, joten kaakaomukitkin ovat samaa värimaailmaa. Yhden talolyhdyn tuikkasin tuohon tarjottimelle. Lisäksi kattaukseen kuuluu Airamin vanha termospullo, jonka löysin joskus kirpputorilta. Siinä muuten säilyy kuumennettu maito todella pitkään kuumana. Suosittelen.

Jouluiset pikkulusikat on sijoitettu karkkikeppien kanssa samaan purnukkaan. On sitten melkein kaikki käden ulottuvilla.

Kermavaahdot pakastimeen

Kermavaahto

Kermavaahto on ollut vähän hankala tapaus. Sitähän ei tietenkään voi säilyttää huoneenlämmössä pitkään. Jääkaapissa valmiiksi vatkattu kermavaahto muuttuu jo seuraavana päivänä vähän vetiseksi. Kaupan valmis kermavaahto ei missään tapauksessa ole vaihtoehto meidän kaakaobaariin! Se ei oikeasti maistu kermavaahdolta.

Somessa oon nähnyt ideoita pakastettavista kermavaahtoannoksista, joten täytyihän sitä kokeilla itsekin.


Jäinen kermavaahtoruusuke valmiina

Pakastetut kermavaahtoruusukkeet


2 dl    kuohukermaa
1 tl     vaniljasokeria
strösseliä

Vatkaa kerma vaniljasokerin kanssa napakaksi vaahdoksi.

Laita kermavaahto pursotinpussiin.

Pyyhkäise metallinen muffinivuoka öljyllä. (Mä käytin suihkutettavaa vuoka sprayta.)

Pursota kermavaahto muffinssivuoan koloihin.

Koristele strösseleillä.

Laita vuoka pakastimeen ja anna olla yön yli.

Kaakaota ja kermavaahtoa

Huomioita kermavaahtoruusukkeista

Mun vuoka ei ollut varsinainen muffinssivuoka. Pikemmin jonkinsortin tartalettivuoka, jonko kolot ovat tosi matalat. Tuo kahden desin kermavaahtoannos riitti juuri ja juuri yhdeksään matalaan ruusukkeeseen. 

Kermavaahdon saat irti vuoasta painamalla tavallisella ruokaveitsellä vuoan ja kermavaahdon välistä napakasti. Pidä toista kättä kermavaahdon yläpuolella ettei ruusuke lennä lattialle.

Vuoka kannattaa pakastamisen jälkeen laittaa muovipussiin, jotta pakastimesta ei tartu hajut kermavaahtoon.


Kaakao kermavaahdolla

Kätevää ja helppoa

Meille tämä kermavaahtoniksi jää ehdottomasti käyttöön! Kaakao on monesti tulikuumaa ja jäinen kermavaahto viilentää juoman sopivasti. Tavallinen kermavaahto myös sulaa nopeasti kaakaon pinnalle, mutta tämä pakastettu kermavaahto säilyy kauniina kaakaon pinnalla.

Terveisin
Anne


Lisää kaakaosta täältä

Suklaajuoma




 

Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET