perjantai 17. syyskuuta 2021

Piparkakun makuinen kahvikakku

Piparkakun makuinen kahvikakku




Vanhanajan kuivakakut ovat mun makuuni. Tai kahvikakuiksi niitä kai nykyään pitää kutsua. Ne ovat helppoja leipoa ja säilyvät pitkään. Joidenkin mielestä kahvikakut ovat ehkä vanhanaikaisia. Mutta koristeluilla ja komeilla kakkuvuoilla niistä saa todella näyttäviä. Minusta perinteisessä vanhassa vuoassa paistettu kakku maistuu parhaimmalta ja näyttää juuri siltä miltä sen kuuluukin näyttää. Klassikolta!


Piparkakun makuinen kahvikakku


200 g                 voita

1 dl                    sokeria

1 dl                    siirappia

3                        kananmunaa

4 dl                    vehnäjauhoja

2 tl                     leivinjauhetta

2 rkl                   piparkakkumaustetta

1                        appelsiinin raastettu kuori

1 dl                    kermaa


Tee näin: 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi.

Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet sekä appelsiinin raastettu kuori keskenään.

Lisää jauhoseos taikinaan sekoittaen.

Kaada lopuksi kerma taikinaan.

Voitele ja jauhota korppujauhoilla haluamasi kakkuvuoka.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 - 60 minuuttia.

Valitsemasi vuoan koko ja materiaali sekä oma uunisi vaikuttavat paistoaikaan.

Kokeile aina puutikulla kakun kypsyyttä. Jos tikkuun ei jää taikinaa kakku on kypsä.

Anna kakun seistä vuoassaan kymmenisen minuuttia.

Kumoa kakku tarjoilualustalle.

Koristele kakku jäähtyneenä.

Kahvikakut ovat parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.


Lisää jouluisia kahvikakkuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti