keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Joulukoriste kierrätysmateriaalista

Kierrätysmateriaaleista askarreltu joulukoriste

Syksyllä, kun kauppojen hyllyille alkaa taas ilmestymään mitä ihanimpia joulukoristeita, tulee valtava into hankkia kotiin jotain uutta ja kaunista. Vaikka ne varaston joulukoristelaatikot pullistelisivat entisiä koristeita! Joulukotia on kuitenkin kiva piristää jollain uudella joulukoristeella vanhojen lisäksi.


Kierrätysmateriaalit


Vaihteeksi voisi kaivella omia nurkkiaan ja miettiä voisiko jostain pois heitettävästä "roskasta" / tarpeettomasta luodakin jotain uutta. Jos et itse keksi uusia käyttötarkoituksia suosittelen uppoutumaan Pinterestin mahtavaan aarreaittaan.

Sieltä minäkin olen bongannut ideat vanhojen kirjojen uusiokäytöstä. Meillä on kesämökillä iso pino entisen omistajan sinne jättämiä vanhoja kirjoja. Aiemmin olen tuosta kuvan kirjasta askarrellut kranssin. Tästä voit käydä kurkkaamassa millainen siitä tuli Kranssi vanhasta kirjasta Ja nyt siis samaisesta kirjasta sai materiaalia tähän joulukuuseen.


Joulukuusi koriste


Tähän joulukoristeeseen ei tarvita paljon aineksia, aikaa eikä taitoakaan. Tykkään itse helpoista askartelujutuista. En ole mikään kädentaitaja eikä mulla ole kokemusta käsitöistä tai erilaisista askartelutekniikoista. Askartelut ilman aivoja on mun juttu.

Joulukuusi syntyi tosi nopeasti. Eniten aikaa kului sivujen leikkelyyn ja asetteluun tuohon tikkuun. Lopputulos viehättää mun silmää. Siinä on vähän semmonen skandinaavinen joulu tatsi. Bonuksena tuli hyvä mieli, kun sai kierrätettyä muutoin roskiin meneviä tavaroita. 


Näitä tarvitset


Vanha kirja tai sanomalehti

Puinen grillitikku

Pullon korkki (sellainen aito, ei kierrekorkki)

Sakset

Liimaa

Koristehilettä


Tee näin 


Katkaise grillitikusta haluamasi kokoinen pätkä.
Minä käytin noin 15 senttistä tikkua joulukuusen runkona.

Leikkaa kirjan tai sanomalehden sivuista neliön muotoisia paloja.
Isoimmat olivat minun kuusessani 5 cm x 5 cm ja pienimmät 2 cm x 2 cm. Ei ole niin nuukaa vaikka palat ei olisi ihan niin justiinsa neliöitä. Ota vaan ohut nippu kirjansivuja ja leikkaa neliöt. Niiden kokoa voi sitten leikellä pienemmiksi samalla kun kokoaa kuusta.

Tee pullonkorkista joulukuuselle jalka.
Meiltä löytyi laatikosta vanha kuoharipullon korkki. Leikkasin siitä vain sen paksun pään pois. Kovin korkeaksi jalkaa ei kannata jättää ettei kuusi kaadu. Minun kuusenjalka on noin 2.5 senttiä korkea.

Työnnä grillitikku pullonkorkin keskelle.
Ei kovin syvää tarvitse työntää. Saksilla kannattaa tehdä pieni kolo korkkiin tikulle valmiiksi. On sitten helpompi laittaa tikku paikoilleen.

Sitten vain alat asettelemaan paperineliöitä grillitikkuun.
Aloita isoimmista paloista. Älä työnnä ensimmäisiä paperineliöitä ihan korkkiin asti, jotta kuusenjalka näkyy paremmin. Neliö pyöräytetään aina erikohtaan kuin edellinen neliö. Näin paperin kulmista muodostuu kuuselle oksat. Laita neliöt lisäksi vähän löyhästi päällekkäin, Pienennät sitten vain pikkuhiljaa neliöiden kokoa mitä ylemmäksi kuusessa pääset.

Tee lopuksi kuuselle latvatähti.
Minä leikkasin kirjan vähän paksummasta alkusivusta kaksi pientä tähteä, jotka liimasin yhteen. Levitin samalla liimaa tähden ulkopuolella ja ripottelin hilettä koristeeksi. Lopuksi työnsin vielä tähden kiinni tikun päähän. Tähti sai kuivua paikoilleen.


Kurkkaa myös 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti