Joulun herkkutarjottimelle ihanat suklaa-appelsiini viipalekeksit

Suklaa-appelsiinikeksit


Harvemmin on tullut leivottua keksejä. Eikä minulla ole ollut kovin montaa luottoresepteiä tallessa. Perinteiset Wilhelmiina keksit on olleet mun uusin "löytö". Herkullisia ja tärkeintä - helppo valmistaa!


Wilhelmiinoista ajattelin sitten muokata jouluisemman version. Suklaan ja appelsiinin maut kuuluvat jouluun. Joten siitä lähdin liikkeelle. 


Taikina leviää paljon. Laiskuuttani laitoin koko taikinan yhdelle pellille kolmeen pötköön. Viipaleista tuli leveitä. Joten jos haluat pienempiä ja sievempiä keksejä kannattaa leipoa taikinasta neljä pötköä ja paistaa kahdessa erässä.


Näistä suklaa-appelsiini viipalekekseistä tuli meidän perheen uusin suosikki. Viidelle henkilölle taikina oli aivan liian pieni. Viimeisistä paloista tuli vähän riitaa!


Suklaakeksejä joulun herkkupöytään

Suklaa-appelsiini viipalekeksit



200 g         voita tai margariinia

2 dl            sokeria

1 rkl         vaniljasokeria

3 rkl           tummaa siirappia

1                kananmunan keltuainen

4.5 dl        vehnäjauhoja

0.5 dl        tummaa kaakaojauhetta

2 tl            soodaa

1               appelsiinin kuori raastettuna

50 g          tummaa suklaata raastettuna



Vatkaa rasva, sokerit ja siirappi vaahdoksi.

Lisää keltuainen ja sekoita.

Lisää jauhoihin sooda, appelsiinin kuoriraaste sekä raastettu suklaa ja sekoita taikinan joukkoon.

Muotoile taikinasta 3 - 4 uunipellin levyistä pötköä. Jätä leviämisvaraa!

Laita jääkaappiin kovettumaan puoleksi tunniksi.

Painele taikinapötköihin haarukalla kuviot.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 - 15 minuuttia. 

Leikkaa kuumana vinoiksi viipaleiksi.

Anna jäähtyä pellillä.


Kolmesta taikinapötköstä tuli noin 30 kpl 10 cm pitkiä keksejä. 

           

Muita pikkuleipiä




Kommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET