Kasvihuone ja Kerkko joulukuusi

Jääpalaköynnös ruukkukuusessa

Kerkko joulukuusi on edelleen voimissaan. Siirsin ihan tavallisen metsäkuusen taimen kesällä omalta pihalta ruukkuun. Syksyn jälkeen en ole tehnyt kuuselle mitään. En ole antanut vettäkään, koska pakkaskausi on alkanut.

Kuusenkoristeet

Kerkko on ollut hiukan orvon näköinen kasvihuoneessa. Ainoastaan tuo rautakuusi seuranaan. Pitäähän joulukuusella olla koristeet näin joulun alla, vaikka olisikin ulkokuusena. Oikeat kuusenkynttilät näyttivät kauniilta oksilla. Mutta eihän kuusi ole mitään ilman köynnöstä.
Kuusenkynttilä ja jääpalaköynnös ruukkukuusessa

Jääköynnös


Tämä jääköynnös on helppo tehdä ihan tavallisilla jääpalakuutioilla. Tai kuten minä tuommoisilla sydämenmallisilla jääpaloilla.

Näitä tarvitset


Jääpalamuotti

Narua (esim. kalastajanlankaa)

Vettä


Tee näin


Laita jääpalamuotit tarjottimelle. Sen avulla jääpalat on helpompi nostaa pakastimeen. Tai vaikka ulos, jos on pakkasta.

Täytä muotit vedellä. Älä lotraa vedellä kovasti. Pyri pitämään vesi vain niissä muotin koloissa.

Leikka narusta pitkä pätkä.

Jätä alkuun pätkä, jos haluat vaikka ripustaa köynnöksen riippumaan johonkin.

Kieputtele naru muotin kolojen kohdilta siten, että osa narusta jää veteen. Jätä loppu osa narusta muotin reunoille. Jos muotin reunoillakin on vettä, niin vesi jäätyy naruun kiinni myös väliosista. Loppuun voit myös jättää pätkän mahdollisen ripustamisen avuksi.

Nosta tarjotin pakastimeen ja anna jäätyä seuraavaan päivään.

Irrota jääpalat muotista valelemalla hiukan kuumaa vettä muotin pohjapuolelle. 

Sitten vain käyt ripustamassa jääköynnöksen puun oksalle tai havuasetelmaan.Jääpalaköynnöksen valmistusKerkko ruukkujoulukuusi kasvihuoneessa


Lue lisää Kerkko kuusestaKommentit

KATSOTUIMMAT POSTAUKSET