Joulukonvehtikakku
Joulukonvehdeista mutakakku |
Jouluna saattaa jäädä suklaata pyörimään purkkeihin ja purnukoihin. Joskus! Suurena suklaan ystävänä mullekaan ei sentään ihan kaikki suklaa maistu. Tällä kertaa jäi yhdestä konvehtirasiasta muutamia joulukonvehteja, joita kukaan ei enää huoli. Johonkin ne pitäisi saada käytettyä. Ja ilman mitään suuritöistä leivontaprojektia.
Mutakakkua
Ratkaisu on tietysti mutakakku! Helppo - sulatellaan vaan vähän rasvaa ja suklaita. Sekoitetaan muut ainekset. Paistetaan hetki uunissa. Ja valmista tuli! Parasta hiukan lämpimänä ja pikkuisen valuvana keskeltä. Ja kylkeen kermavaahtoa tai vaniljajätskiä. Koristelukaan ei ole välttämätöntä. Jos haluaa voi ripotella päälle tomusokeria.
Joulukonvehtikakku
Suklaan määrä ei ole niin justiinsa tässä mutakakussa. Pääasia, että rasvaa ja suklaata on yhteensä 300 g. Mitä enemmän suklaata sen täyteläisempää.
Jos käyttää pelkkää tummaa suklaata sokeria voi laittaa enemmän.
Paistoin kakun tällä kertaa 4 senttiä korkeassa keraamisessa sydän vuoassa. Taikina mahtui hyvin siihen. Ja kakkua voi ronskisti vaan ottaa isolla lusikalla lautaselle.
200 g joulukonvehteja
100 g leivontamargariinia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl sokeria (1½ dl, jos käytät pelkkää tummaa suklaata)
3 kananmunaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Sulata margariini ensin mikrossa.
Lisää sekaan joulukonvehdit ja mikrota vielä pienissä pätkissä. Suklaa sulaa helposti. Tarkista tilanne. Konvehdit näyttävät vielä kokonaisilta, mutta haarukalla sekoittaessa liukenevat margariinin joukkoon.
Sekoita tumma kaakaojauhe suklaasulan joukkoon. Anna jäähtyä jonkun aikaa.
Lisää munat sekoittaen.
Kaada lopuksi kuivat aiineet joukkoon ja pyöräytä ainekset sekaisin.
Kaada taikina rasvattuun vuokaan.
Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Kommentit
Lähetä kommentti